Afilierea politica a presei sibiene

Sigur voi fi injurat la greu dupa aceasta postare. Asa ca daca nu vreti sa va faceti sange rau nu cititi mai departe. Iar cei ce vor sa stie cate ceva despre afilierile politice ale presei locale sibiene pot sa si comenteze, critice, sa adauge….

Sa le luam pe rand. De la inceput precizez ca nimic nu este pe fata, afilierile politice facandu-se prin patroni. Plus ca multe afirmatii de mai jos sunt pure speculatii ce le aud adesea in targul nostru. Va las pe voi sa triati adevarul si sa va exprimati liber.

1. Tribuna – patronata de Carabulea joaca dupa cum canta patronul. Daca anul trecut acesta era prezent la lansarea candidatilor PNL, asa scria si Tribuna. Normal ca liderul FDGR, primar al Sibiului este curtat de patronul cu interese multiple locale. Dupa castigarea alegerilor de catre PDL si PSD, aceste partide au devenit favorite la Tribuna, pentru ca s-au schimbat si interesele patronului.

2. Sibiu Standard – dintr-un ziar independent, pornit de o echipa tanara si entuziasta a ajuns gazeta PDL, aripa Horatiu Cercel, cand acesta a devenit actionar majoritar anul trecut in martie. De aici trageti voi concluziile. Ultimele zvonuri anunta demisia in masa a echipei tinere Sibiu Standard si plecarea spre alte zari jurnalistice… tot locale. Probabil ca Cercel va continua sa faca ziarul dupa bunul sau plac.

3. Monitorul de Sibiu – intrat din nou in posesia lui Radu Micu de la 1 iulie anul acesta a deviat brusc spre PSD. Ca de acolo pot sa vina banii. Ori ce ar zice Radu pe bloguri, cine are ochi si citeste noul ziar intelege. Acum zvonurile spun ca Micu joaca iar la doua capete si cocheteaza si cu ceva PDL-isti pe ascuns… Dar asta e doar un zvon…

4. Pulsul Sibian – saptamanal patronat de Marinescu de la Atlanta Ind, cunoscut ca fiul lui tata. Aici e simplu: Marinescu este fost membru PSD Sibiu, actual membru PSD la nivel central, prieten cu unii mari si tari ce i-au dat si post pe acolo.

5. Express Sibian – ziarul familiei Boanta nu este asociat politic pe fata, dar joaca dupa cum canta banul. Daca stiti voi altceva spuneti…

6. Sibiu 100% – ce credeati ca evit subiectul? Despre saptamanalul asta pe care eu il cred independent politic, l-am auzit catalogat dupa cum urmeaza: Teoria 1: ziarul primarului Iohannis; Teoria 2: Ziarul PNL-ului; Teoria 3: Ziarul PDL. Acum de unde s-au nascut aceste teorii ii las pe cei ce le-au propagat sa le dezvolte….

7. Dacii Liberi – un subiect delicat. Periodic independent cu nerv scris de Dan Tomozei si echipa sa. Afilierea politica nu este evidenta din prima, dar este prin asociere. Bogdan Brylinschi a aratat la el pe blog un document ce demonstra ca Dan Tomozei scrie comunicatele de presa ale PC Sibiu si le mai si lauda uneori actiunile acestora la el in ziar. RECTIFICARE: Conform declaratiilor telefonice ale lui Tomozei din aceasta seara (adica m-a sunat si m-a amenintat cu un proces si alte cele gen dezvaluiri si chestii din astea despre mine in Dacii Liberi) am decis sa corectez acest text. Dacii Liberi, spune Dan, NU ESTE afiliat politic cu PC in niciun fel. NB: Procese pentru ce scrie un om liber pe blog mai greu in Romania sau oriunde in lume Dan. Totusi iti recomand mai putina ura si mai multa luciditate in unele momente….

8. Adevarul de Seara, editia de Sibiu – cotidian patronat de Dinu Patriciu, membru marcant PNL. Am spus tot.

9. Justitiarul Sibian – ziarul patronat de Marius Albin Marinescu, vesnicul luptator anti-Iohannis. Marinescu a candidat pentru PNTCD la postul de primar, fara sanse. Atunci am aflat ca asocierea sa cu PNTCD era una pur conjucturala. Ca si a mea cu el… (sic!)

10. Rondul de Sibiu – devenit simplu supliment al bi-saptamanalului de anunturi „De toate pentru toti”, ziarul nu mai poate genera opinii, asa ca influenta politica a scazut. Desi se spune ca tot dragostea pentru PDL ramane si la ei…

Cred ca am epuizat presa scrisa sibiana. Daca am uitat pe cineva sa imi fie cu iertare!

UPDATE: Cine mai doreste rectificari sa imi spuna. Le fac cu placere 🙂