Berea Redd’s e otravita?!

Un comunicat de presa al Directiei de Sanatate Publica Sibiu anunta si la noi ca si in toata tara ca s-a retras din vanzare berea Reed’s Redd’s pentru ca s-a depistat continut de acid malic, interzis. Vedeti mai jos comunicatul.

La data de 10.08.2009, Departamentul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a fost înştiinţat prin sistemul de alertă rapidă, SRAAF cod 063/10.08.2009, referitor la prezenţa acidului malic în sortimentul de bere Reed’s (corect este Redd’s), comercializată la sticlă verde de 0,5 şi 0,33 l, precum şi la doză de 0,5 l, operator Ursus Breweries S.A. Buzău, distribuitor pentru judeţul Sibiu: S.C. Floradi Prodcom S.R.L.

În aceste condiţii, în data de 11.08.2009, s-a iniţiat acţiunea de control în sănătate publică la societăţile comerciale, retrăgându-se întreaga cantitate din acest produs aflată în stoc (68,5168 hectolitri). Distribuitorul a început, de asemenea, retragerea produsului de la comercianţi, pe baza listei de distribuţie (în cantitate de 13,1544 hl).

Acidul Malic este un acid natural prezent în majoritatea fructelor şi în multe legume, fiind parte din metabolismul fiecărei celule vii. În scopuri comerciale este obţinut prin sinteză, E 296: Acid Malic, fiind utilizat ca şi acidifiant, compus de aromă şi stabilizator.

Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor nr. 438/295/2002, E 296: Acid Malic este un aditiv interzis.

UPDATE: mea culpa cu numele berii. Am crezut ca se vinde si la noi in tara bere Reed’s (Ginger Beer), de fapt comunicatul DSP este gresit si e vorba de berea Redd’s. Si mai interesant este ca OTV a fost amendat de CNA acum o luna si ceva pentru emisiuni in care se arata ca berea REDD’s e cancerigena si contine acid malic. Acum s-a dovedit ca e asa. oare va da CNA banii inapoi la OTV? (sursa)

11
Lasă un răspuns

11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
newest oldest most voted
Gogu

Sigur e berea Reed’s? Parca pe unde beau eu bere se vinde doar bere Redd’s.

Gogu

Poti sa pui cumva si un link la o poza cu vreo eticheta de la berea asta fantoma, REED’S? Ca pe net nu se gaseste decat informatie despre berea REDD’S, mai ales ca e facuta de Ursus Breweries.

Deci ma repet: SIGUR e vorba de berea REED’S?

ziarist

ieri la Real era plin de bere Redd’s!

Mirela Gruia

Numele meu este Mirela Gruia si va scriu ca reprezentant oficial al berii Redd’s. As dori sa clarific cateva lucruri legate de subiectul articolului dumneavoastra. Cel mai important aspect de care va pot asigura este faptul ca Redd’s este un produs sigur, fara probleme de sanatate pentru consumatori. Situatia creata in ultimele zile este doar una de interpretare legislativa, acidul malic nefiind permis specific in bere in Romania, desi el poate fi folosit in alte tari. In plus, la o mica verificare, puteti descoperi chiar dumneavoastra ca acest ingredient este permis pentru folosirea in alimente. In ceea ce priveste stocul… Read more »

sebi sabo

suntem in 13 si inca mai este Redd’s pe rafturi si la rece.
Ii pe bune treba sau doar un zvon de Sibiu? Ca n-am prea gasit stirea pe plan national.. No cand am prins si io gustu o scot astia de pe piata.. Ma dau pe Beck’s.

Mirela Gruia

@ admin – Ideea esentiala care ar trebui retinuta este ca situatia creata este una de natura strict legislativa si ca Redd’s nu pune in pericol sanatatea consumatorilor. Ceea ce trebuie sa stiti este ca acidul malic este permis in alimente si in bauturi in Europa (inclusiv in Romania), iar in Canada, S.U.A., etc. apare fara nicio problema si in bere. In situatia de fata, in legea din Romania, acidul malic nu apare specific pentru bere si aceasta este cauza intregii confuzii, nicidecum ca ar fi interzis.
Mirela Gruia, reprezentant Redd’s

Silvia

Acest acid malic se regaseste de exemplu si in NESTEA. Dar vad ca nu se mai face tam-tam pe faza asta. Se poate sa fie mai nasol in combinatie cu bere decat cu sucul (hahahah)
Daca tot dati o stire, de ce nu o faceti pana la capat?!

OMG , nu vedeţi ce este întâmplă în Siria ? În ciuda -o represiune brutală guvern ,demonstraţii continua