Berea Redd’s e otravita?!

Un comunicat de presa al Directiei de Sanatate Publica Sibiu anunta si la noi ca si in toata tara ca s-a retras din vanzare berea Reed’s Redd’s pentru ca s-a depistat continut de acid malic, interzis. Vedeti mai jos comunicatul.

La data de 10.08.2009, Departamentul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu a fost înştiinţat prin sistemul de alertă rapidă, SRAAF cod 063/10.08.2009, referitor la prezenţa acidului malic în sortimentul de bere Reed’s (corect este Redd’s), comercializată la sticlă verde de 0,5 şi 0,33 l, precum şi la doză de 0,5 l, operator Ursus Breweries S.A. Buzău, distribuitor pentru judeţul Sibiu: S.C. Floradi Prodcom S.R.L.

În aceste condiţii, în data de 11.08.2009, s-a iniţiat acţiunea de control în sănătate publică la societăţile comerciale, retrăgându-se întreaga cantitate din acest produs aflată în stoc (68,5168 hectolitri). Distribuitorul a început, de asemenea, retragerea produsului de la comercianţi, pe baza listei de distribuţie (în cantitate de 13,1544 hl).

Acidul Malic este un acid natural prezent în majoritatea fructelor şi în multe legume, fiind parte din metabolismul fiecărei celule vii. În scopuri comerciale este obţinut prin sinteză, E 296: Acid Malic, fiind utilizat ca şi acidifiant, compus de aromă şi stabilizator.

Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor nr. 438/295/2002, E 296: Acid Malic este un aditiv interzis.

UPDATE: mea culpa cu numele berii. Am crezut ca se vinde si la noi in tara bere Reed’s (Ginger Beer), de fapt comunicatul DSP este gresit si e vorba de berea Redd’s. Si mai interesant este ca OTV a fost amendat de CNA acum o luna si ceva pentru emisiuni in care se arata ca berea REDD’s e cancerigena si contine acid malic. Acum s-a dovedit ca e asa. oare va da CNA banii inapoi la OTV? (sursa)