Yet Another Youtube Fail

youtube-robot

Youtube a inceput sa devina un serviciu web incomod atunci cand au inceput sa bage agresiv reclame in clipuri si a devenit extrem de incomod cand intr-un playlist de 20 de melodii bagau exact aceeasi reclama la care tu dadeai „skip” de vreo 14 ori. Si a devenit si mai incomod atunci cand intr-un clip de 30-60 de minute sau mai mult a inceput sa bage aleatoriu aceleasi reclame intrerupand de cateva ori melodia.

Pentru o scurta perioada de timp am renuntat la Youtube si am trecut pe Vimeo, dar din pacate popularitatea Vimeo e destul de scazuta si pe el ai sansa sa gasesti mai degraba artisti necunoscuti la inceput de drum sau muzica mediocra, motiv pentur care revin adeseori la Youtube.

De curand am decis sa-mi trec device-urile printr-un VPN propriu dintr-o serie de motive tehnice si de securitate informatica si astfel ies pe net de pe un IP fix care-l inlocuieste pe cel dinamic pe care-l am de fapt. Si pentru ca ies de pe o retea de unde probabil s-au abuzat in trecut servicile Youtube la fiecare 5-6 clipuri chiar si dintr-un playlist Youtube ma obliga sa dovedesc faptul ca nu sunt robot:

youtube-robotPai la cat de desteapta este tehnologia celor de la Google si la cat de eficienta trebuie sa fie versiunea a doua de la reCaptcha ma intreb de ce oare da rateurile astea? Oare chiar asa de greu e sa setezi un cookie cu o durata de valabilitate de 72 ore sau mai mult dupa ce au fost deja doua verificari corecte?