Patru motive pentru care o sa renunt la Spotify

Spotify a aparut ca o aplicatie pioniera si promitatoare ce avea sa revolutioneze felul in care ascultam muzica si sa reduca pirateria, doua tinte pe care le-a cam atins mai ales daca tinem cont de faptul ca imediat ce s-a confirmat succesul platformei au aparut o sumedenie de clone, inclusiv Apple Music.

Si totusi exista o serie de schimbari care au facut din Spotify un serviciu prost, extrem de prost, si din cauza asta m-am decis sa renunt la el datorita motivelor de mai jos:

  • Gasesti orice mizerie si-ti recomanda orice mizerie. Apar o gramada de melodii noi pe care nu le gasesti in Spotify intocmai pentru ca nu se pot intelege cu o casa de discuri sau vreun artist, dar daca vrei sa cauti cele mai ordinare piese atunci o sa le gasesti. Ba mai mult intr-un playlist care se schimba saptamanal si denumit “Discover Weekly” iti recomanda niste maimutareli artistice pe care le putea interpreta doar afoni la betie.
  • Mananca o tona de RAM. Cand l-am instalat prima data folosea vreo 500MB de RAM, iar acum a ajuns sa consume mai mult decat Chrome cu 20 de taburi deschise, e absurd sa lucrezi si Spotify sa-ti manance aproape 30% din memorie.
  • Au abandonat clientul de Linux. Desi Linux detine un 20% din cota de piata SOHO, cam cu 50% peste Apple cei de la Spotify au continuat sa actualizeze clientul de OSX, dar l-au abandonat pe cel de Linux pentru ca desigur era costisitor sa plateasca un programator sa se ocupe si de clientul de Linux.
  • Au inceput sa vanda datele utilizatorilor, date obtinute adeseori via Facebook. Probabil cel mai grav lucru pe care-l puteau face.

Si desigur motive se mai gasesc.

1674509