Geografia muzicii

Geografia muzicii

Faptul ca in ultima perioada Balcanii apar tot mai des in versurile melodiilor romanesti ar cam trebui sa ne dea de gandit.

Adica trebuie sa ne hotaram pana la urma daca am invatat noi gresit geografia la scoala si profesorii aia sictiriti ce predau din manualele comuniste ne-au mintit la vremea respectiva spunandu-ne ca la noi in tara exista muntii Carpati in timp ce astia cu melodiile lor ne vorbesc despre cum e la noi in Balcani si detin de fapt adevarul.

Stiu, suna nu doar absurd ci si aberant sa spui, chiar si in versurile unei melodii, ca e bine in Balcani si ca noi astia din Balcani suntem tari si avem cele mai tari fete, insa cum Romania e tara in care orice e posibil acest lucru se intampla.

Si astfel avem mai jos 3 exemple fie de necunoastere a geografiei din partea textierilor si interpretilor fie de prostie monumentala si lipsa de vocatie artistica:

1. Puya – Undeva in Balcani

2. Elena Gheorghe – Balkan Girls (melodie in engleza pentru Eurovision pentru ca nu-i suficient ca nu stim geografia la noi in tara, trebuie sa ne facem de rahat si pe afara)

3. Corina – Fete din Balcani

Cum geografia pe care o stiam eu imi spunea ca Balcanii sunt la sud-est de Romania si traverseaza Bulgaria, respectiv Serbia am zis ca totusi poate gresesc eu sau poate n-am inteles eu bine geografia si e mai bine sa ma conving. Asa c-am dat o tura pe Wikipedia care pare-se zice ca mine.