Votati-ma! Votati-ma!

Mai este destul timp până la începerea campaniei electorale, dar unii politicieni s-au grăbit să se facă auziţi. Cutiile poştale, televiziunile locale şi ziarele sunt asaltate de candidaţii pentru parlamentare. Curios lucru odată cu uninominalul credeam că scăpăm de bucureşteni aleşi la Sibiu. Se pare că ne-am înşelat.

Parte din actualii parlamentari de Sibiu, aleşi pe liste, sunt din Bucureşti sau alte părţi din ţară. Sistemul electoral prost i-a făcut deputaţi şi senatori de Sibiu. După ce au fost aleşi ne-au uitat. Acum în noul sistem semi-prost pentru că e semi-uninominal tot politicieni de Bucureşti vin să ne ceară votul. Turcanu de la PDL şi Iorgulescu de la PNL sunt figurile proeminente ce deja ne-au bombardat cu epistole. Barbu de la PSD e şi el nou în Sibiu, dar venit din SUA. Altfel spus, sibieni buni de parlament în principalele trei partide româneşti nu prea sunt. Asta e ca şi în baschetul sibian unde echipa e formată din străini.

Anul acesta ne-a pus Dumnezeu mâna în cap. Alegeri locale şi parlamentare, adică promisiuni grămadă şi pe ici pe colo îmbunătăţiri ale vieţii doar, doar votăm cu ei. Candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senat dau din coate să fie băgaţi în seamă de sibienii din tot judeţul. Fiecare îşi face lobby la el în colegiu cum ştie mai bine. Şi grosul campaniei abia acum vine! Vor face petreceri, mici şi bere, vor promite marea cu sarea şi câini cu covrigi în coadă. Apoi, în 30 noiembrie, vor sta cu pumnii strânşi. Şi de Ziua Naţională a României va eploda bomba: plânsete de tristeţe şi urlete de bucurie, presărate cu acuzaţii de furt electoral. Noii parlamentari de Sibiu îşi vor ocupa poziţiile şi patru ani vor uita de noi. Vor fi prea ocupaţi cu şedinţe, comisii, protocoale şi călătorii. Sibienii vor ajunge iar pe planul doi, trei sau la etcetera. Birourile de parlamentar vor fi frumos aranjate, garnisite cu personal sexy, dar apatice. Senatorii şi deputaţii vor mai da declaraţii în presă cât să nu le uite lumea numele, dar nu vor mai bate colegiul unde au fost ales ca în campanie.

Poţi să afli mai multe despre proiectele în care este implicat Călin Blaga pe pagina sa de Facebook – Mazemania