Tzepe de Bucuresti

De 20 de ani Romania si-a luat diverse tzepe din partea multor parveniti plecati de la sapa din catunele natale sa devina mari domni de capitala.

Spre nefericirea noastra, a provincialilor acestia trag tzepe in continuare. Fie ca vorbim de plan politic, sportiv sau cultural.

Desi sunt plecat din tara si nu am fost implicat nici pe departe in proiect am decis sa scriu acest articol fiindca nu pot ramane impasibil la cele intamplate.

Despre proiectul #prinorasul meu am auzit prima data pe twitter. Acest proiect ca si celelalte de altfel nu reprezinta pentru organizatori decat o metoda de social engineering offline. Cum vine asta? Pai noi, organizatorii, sponsorizati de X si Y organizam un astfel de proiect prin care plimbam 12 bloggeri bucuresteni prin tara, pentru ca apoi acesti bloggeri care au un trafic decent sa scrie de bine despre noi si sponsorii nostrii.

Probabil va intrebati ce am vrut sa spun prin trafic decent. Ei bine, eu sunt de parere ca degeaba ai trafic cacalau cand calitatea acestuia si calitatea comentariilor lasa de dorit. Impactul social asupra utilizatorului final in Romania este foarte mic, deoarece trending topics sunt in permanenta OTV, Acces Direct, Bianca lui Bote etc.

Dar sa revenim la oile noastre.Organizatorii bucuresteni, prin reprezentantul lor Corina Georgescu au hotarat in urma cu ceva vreme sa extinda proiectul respectiv si pe Sibiu.

Bloggerii sibieni s-au udat de indata, au inceput sa caute sponsori, organizatori, sa organizeze blogmeets etc.

Totul era pe drumul cel bun pana cand doamna sau domnisoara Georgescu a tras tzeapa. Ca asa se face la Bucuresti. Bucurestiul e de fapt o mare tzeapa. Ca si marii bloggeri bucuresteni de altfel. Aroganti si tzepari.

Stiu ca aceasta postare se va lasa cu critici si injurii, fiindca a suparat si va supara cam multa lume, dar inainte sa inchei vreau sa precizez un lucru: cei din Sibiu nu au facut niciodata cariera din blogging, nu au scris articole pentru bani, nu s-au prostituat pe blog pentru 100 euro luati pentru afisarea unui banner. Ah, sa nu uit banneru era contractat de fapt pe baza unui trafic autogenerat si comentariilor autogenerate.

Capisci?