Ticalosii lor sunt mai destepti

Ma uitam la toata tevatura asta cu alegerile din Moldova si mi-am dat seama ca ticalosii lor sunt mai destepti decat ai nostri, mult mai destepti.

Si ma refer strict la ce s-a intamplat cu votul din diaspora, unde si in cazul lor s-a incercat pe cat de posibil prevenirea unei prezente masive la vot si disimularea acestei prezente in prezentarile media.

Numai ca daca la noi in 2014 tentativele de prevenire a votului masiv din diaspora s-au rezumat la un stil pompieristic si disperat la moldoveni s-a facut in deplina legalitate, semn ca oamenii aia chiar si-au facut temele.

Citeam de dimineata faptul ca foarte multe sectii de votare moldovenesti deschise in diaspora (inclusiv cea de la Bucuresti) s-au inchis mai devreme pentru ca s-au epuizat buletinele de vot, iar lucrul asta s-a intamplat datorita faptului ca legea lor electorala limiteaza numarul de buletine de vot pentru diaspora la 3000 de buletine/sectie.

Foarte desteapta treaba asta daca stai sa te gandesti ca limitand prin lege numarul de buletine de vot poti sa violezi dreptul cetatenilor la vot in mod legal din moment ce intr-o zona oarecare din diaspora unde ai un potential de 12000 de votanti deschizi o singura sectie ce primeste 3000 de buletine si oferi astfel ocazia de a vota unui procent de doar 25% din populatia cu drept de vot targetata de sectia de votare respectiva.

Desigur atunci cand esti pus in fata faptului implinit n-ai decat sa ridici din umeri ca Titus Corlatean, doar ca in cazul asta ridici din umeri cu legea in mana si nu sub perspectiva unui dosar penal.

Oricum alegerile de ieri din diaspora moldoveneasca au confirmat faptul ca romanii si moldovenii (cel putin cei din diaspora) sunt frati, frati de suferinta si victime, victimele bataii de joc a unor ticalosi care se agata de orice lacuna legala pentru a le viola drepturile si libertatile.

P.S. Nu exista trolling mai fin decat invitarea lui Corlatean la TV ca sa comenteze situatia din diaspora moldoveneasca. Well done B1TV, well done!

1677989