Suntem competitivi și ne avem cu limbile

Dacă nu sunteți fani Chirică de la Iași și nici trompete de partid care desconsideră o masă de oameni pe criterii politice, gen cum fac niște unii pentru care toată diaspora e hoț și curvă pentru că votează cu Iohannis, atunci puteți să citiți liniștiți mai departe pentru că s-ar putea să vă placă.

Dacă faceți parte din categoria cealaltă și sunteți niște ipocriți ignoranți atunci fie luați cu lămâie fie mergeți și citiți ceva, orice, pe la Mircea Badea…

În fine… să intrăm în subiect.

Acum aproape un an a trebuit să merg la Londra din cauza unor motive birocratice.

Vreo 5 ani am făcut totul online, dar recent au venit comuniștii ăștia de la UE și s-au pișat cu jet pe noi.

Practic la nivel de UE nu mai există prezumție de bună credință și nevinovăție până la proba contrarie.

Acum toți care vrem să facem un business suntem implicit vinovați de spălare de bani și infracțiuni economice și e musai să ducem o roabă de hărtii de fiecare dată când vrem să facem orice chestie ce depășește un salariu mediu lunar.

Bine, pe mine nu mă miră absolut deloc treaba asta pentru că e dovada clară a faptului că pentru regimurile neocomuniste care domină bătrânul continent se apropie din ce în ce mai tare funia de par, iar panica atinge cote colosale.

Dar hai că iară o iau pe arătură cu discuția.

Cum ar spune olteanul, fusei și mă dusei la Londra ca să duc niște acte.

Nu mi-a părut rău și nu mi s-a părut mare deranj pentru că așa am avut ocazia să revăd un vechi prieten și să depănăm amintiri la un pahar de câteceva până dimineața devreme.

Mno’, m-am dus acolo cu Ryanair că eu sunt mai auster de felul meu și chiar dacă plătește firma prefer să merg cu low-cost la economy class și să îndes două kile de jeleuri în buzunarele interioare de la geacă ca să nu plătesc extra la bagajul de mână.

Așa suntem noi românii, ce să-i faci… măcar n-am aplaudat la aterizare ca ultimul retardat la o comedie proastă.

Pe zbor m-a ochit unul din stewarzi.

Nu știu dacă era cu filetul pe stânga sau voia să-mi vândă o cola de 6 ori mai scumpă decât la supermarket, dar omul s-a băgat în seamă cu mine de când am urcat și m-a văzut cu buletin de România și a început să-mi povestească faptul că a lucrat ani buni pe ceva vase de croazieră din Marea Neagă și mergea des la Constanța.

Mă cam mânca să-i sugerez că le prefer oricând pe colegele lui, împreună sau pe rând, dar am ales să fiu politicos și să mă prefac interesat.

Așa am aflat că e italian, că lucrează de scurt timp la Ryanair, că e plin de români la Ryanair și că e uimit de cât de ambițioși și competitivi sunt românii în general.

Mi-a spus că e tare păcat că mulți români pleacă să-și facă rostul în alte părți datorită faptului că sunt politicienii cum sunt pentru că peste tot pe unde a lucrat el cu români a observat că mai toți erau workoholici și mereu făceau treaba foarte bine, motiv pentru care erau apreciați și invidiați în același timp.

Bun. Acum c-am lămurit cum e treaba asta hai să vă spun cum e treaba cu limbile și să nu vă pună dracu’ să vă gândiți la perversități că nu despre asta e vorba.

Zilele astea am participat la o conferință de tehnologie cu teme relaționate cu blockchain, inteligență artificială și IoT.

Foarte interesantă conferința, foarte valoroși speakerii și foarte bune ideile (aparent această primă ediție a fost un succes și deja au arvunit și pentru anul viitor).

Din păcate cred c-a fost cam prost organizată deoarece n-am reușit să văd tot ce voiam (erau și căte trei speech-uri sau workshop-uri simultane în săli diferite), dar cum am mers pe invitație și n-am cumpărat bilet n-am voie să mă plâng.

Anyhow… a doua zi în pauza de cafea am ieșit pe terasă să beau și eu puțină cafea cu mult lapte, am ocupat o masă și am revenit pentru scurt timp la bar ca să iau un suc de portocale (natural).

Pănă să mă întorc cu sucul, masa a fost parțial ocupată de două fete care s-au scuzat imediat de deranj.

Le-am spus că nu e niciun deranj, sunt binevenite.

Și așa erau mult prea puține mese disponibile pentru volumul de oameni prezenți.

La un moment dat au început să mă întrebe de vorbă.

Nu știu dacă din cauză că m-au văzut fără verighetă și aveau chef de ceva distracție sau pentru că eu eram singurul bărbat fresh de pe terasă.

Toți ceilalți erau mahmur fiindcă petrecuseră până la 4 dimineața.

Deh! Eu sunt bărbat cuminte și devreme acasă…

Dar să nu deschidem o cutie a Pandorei…

Am discutat despre ce fac eu acolo, ce fac ele acolo și ce face pe plan profesional în general, dar și despre conferință și alte idei relaționate cu partea profesională.

N-am discutat alte subiecte, chiar dacă erau fete frumoase. Știți mie nu-mi permite religia.

Da, știu, nu sunt nici bisericos și nici evlavios, dar sunt însurat, iar însurătoarea asta e tot o religie. E cu dogme, cu repercusiuni, cu te ia mama dracului dacă… În fine.

La un moment dat, una din ele a observat că vorbesc foarte bine atât spaniola cât și engleza.

Cu ele vorbeam în engleză și cu niște alții de se perindau pe acolo vorbeam în spaniolă pentru că spaniolii sunt imposibili când vine vorba de engleză.

Așa că m-a întrebat dacă vorbesc și germana, ele fiind de loc din Germania, deși nu erau nemțoici.

Una era negresă și nu sunt rasist.

Era negresă pentru că așa e ea.

Nu pot să zic că era afro-americană ca să nu se supere simandicoșii pentru că nu era din SUA ci de aici de la noi din Europa.

I-am răspuns în germană și i-am zis că pot să înțeleg fără prea mari probleme germana, dar că mi-e relativ greu s-o vorbesc deoarece n-am studiat germană decât un an și ăla extrașcolar.

Brusc fata a avut un moment wow și m-a întrebat de unde sunt de înțeleg și vorbesc atâtea limbi pentru că evident spaniol nu sunt. Și nici englez.

I-am spus că sunt român și a început să-mi povestească faptul că cea mai bună prietenă a ei e româncă și că a fost de multe ori în România ca să organizeze niște evenimente și de fiecare dată când a vorbit cu românii, indiferent că în România sau pe afară, și-a dat seama că toți fără nicio excepție domină la modul fluent cel puțin două limbi străine.

Apropo de evenimentele pe care le organizează fetele astea prin România, aș face pariu că nici măcar jumătate dintre voi n-ați auzit de ele.

Sunteți mult prea ocupați să mulgeți toți aceeași vacă a eMag-ului și pe lângă să mai împușcați un comision de pe la S.C. Ace Bice și Carice SRL și din când în când să faceți o întâlnire între afiliați plictisitoare unde să vă plângeți că Facebook e de căcat.

Daca ați fi promovat și voi chestii serioase gen Chaturbate sau LiveJasmin acum știați că adevăratele evenimente pentru afiliați au loc pe la Mamaia unde se lasă cu niște petreceri la care mulți nici măcar nu îndrăznesc să viseze.