Stai să vină iarna și apoi mai vedem

WhatsApp-Image-2022-07-17-at-4.06.08-PM

Odată la două zile îmi apare în feed duma asta.

De regulă mă lasă rece pentru că e o dumă scremută și nu e nici amuzantă nici ironică, iar ce i-au făcut copilei ăsteia atunci a fost aproape un abuz.

Dar nu despre cum au abuzat niște unii de fata asta vreau să vă vorbesc ci despre faptul că urmează o iarnă nasoală pentru mulți.

Și n-o spun eu, o spun macronii, scholzii și alți din ăștia care știu cam cât de mare e dependența față de Rusia și cam cât de nasol o să fie pentru populația țărilor cu cea mai mare expunere.

Căldura de bine de rău o mai duci, mai faci o baie în gârlă, mai bei o bere rece și-ți trece, dar frigul e spurcat rău.

Eu am făcut naveta la liceu și apoi la muncă pe niște friguri aprige pe vremea când la CFR se fura jumătate din motorină și trenul era un frigider pe șine.

Mă obișnuisem atât de mult cu frigul că ieșeam iarna în cămașă prin curte ca să iau lemne să bag pe foc și făceam foc doar într-o cameră că nu-mi permiteam să încălzesc toată casa.

Ba mai mult, am prins ierni în care cu tot cu mănuși groase mi-a crăpat pielea pe mâna dreaptă până la carne așa că frigul nu mă sperie și oricum noi aici suntem mai feriți de ierni extreme.

Doar că un pic mai la nord o să fie spurcat rău și nici subvențiile, nici promisiunile electorale, nici nimic n-or să le țină de cald oamenilor.

Rezervele de gaz multe sau puține vor servi întâi industria și abia mai apoi casele oamenilor.

Și or să cadă capete, adică eu cel puțin asta sper că or să cadă capete pentru simplul fapt că e absurd ca tu, statul, să iei în medie 50% din banii pe care oamenii îi plătesc cu factura de energie timp de câteva decenii și să le spui mai apoi să-și mai ia o pătură pentru că tu nu ai prevăzut soluții de criză și nu ai luat în calcul niciodată faptul că poate o calamitate naturală, nu neapărat un război, te-ar putea lăsa fără fluxul de energie de care ai nevoie.

Asta după ce i-ai pedepsit doi ani consecutiv cu măsuri absurde și i-ai jefuit la propriu de niște sume considerabile de bani atunci când ai taxat combustibilul și electricitatea ca pe produsele de lux deși astea sunt produse de primă necesitate și trebuiau să aibă cele mai mici taxe posibile.

Din păcate majoritatea oamenilor merită ceea ce se întâmplă pentru că doar prin votul lor au ajuns la putere ăștia care ne zic să petrecem mai puțin timp la duș și să facem duș mai rar ca să salvăm planeta deși Europa nu produce nici măcar 5% din poluarea totală.