Hai să vorbim despre minore

7fce0b6b2ecfc08b71d6545285e496abedefef12_1

S-au inflamat interneții românești datorită faptului că un oarecare a zis o chestie despre celulită, vergeturi și minore și cum cel dintâi blogăr al țării avea o relație de mahala de ceva vreme cu individul ăla s-a viralizat toată povestea și s-a ajuns la comentarii infinite pe subiectul vergeturilor și a celulitei și la dume de autobază și meme scremute pe tema minorelor.

Au curs o grămadă de texte pe subiectul ăsta și absolut toate s-au delimitat de cel mai important aspect al discuției și anume exploatarea și abuzul minorelor.

În schimb oamenii s-au arătat îngrijorați de faptul că ăla va rămâne fără sponsori pentru o dumă spusă la beție.

Așa că dacă tot nu se încumetă nimeni să deschidă cutia Pandorei pe subiect am s-o fac eu și am să încep prin a povesti două experiențe personale.

Eram în primul an de liceu și făcusem un revelion cu alți colegi acasă la o colegă ai cărei părinți erau plecați în țări străine.

Colega respectivă avea o soră cu un an mai mică și până în miezul nopții m-am combinat cu ea așa că au urmat vreo două-trei săptămâni de relație până când din diverse motive s-a terminat. N-a fost cu sex în niciun moment, eram mult prea naiv la vremea respectivă pentru așa ceva.

A urmat vara și colega respectivă cu sora ei mai mică s-a dus la mare unde sora mai mică a ajuns să se combine cu un bărbat de 35 de ani, ea având 15 la vremea aia. Am aflat tangențial povestea de la sora mai mare care nu era deloc încântată de acest lucru și de faptul că cel mai probabil sora ei și-a pierdut virginitatea cu ăla.

La vreme respectivă nu prea înțelegeam de ce e asta o problemă pentru ea și eram mai degrabă supărat că n-am fost eu ăla. Deh! Probleme de puștan.

Câteva luni mai târziu m-am văzut cu un prieten de familie, un băiat pe la douăzeci de ani ce urma să se căsătorească în curând și cu care-mi făcea plăcere să vorbesc pentru că era singurul dintre cunoscuții mei cu studii în domeniul IT și care lucra la una dintre puținele firme de IT din România la vremea aia. Am povestit una alta și la un moment dat m-a întrebat omul dacă am colege frumoase fiindcă lui îi plac ăstea mai fragede.

Nici atunci nu mi-am dat seama de faptul că e un fenomen generalizat și că atracția pentru jailbait e de fapt o chestie destul de răspândită în rândul bărbaților.

Aveam să aflu mult mai târziu că un număr considerabil de bărbați are un fetiș pentru fetele suficient de dezvoltate fizic dar mai mici de 18 ani.

Și nu mă refer la cazuri unde el are 18 și ea 16 sau 17 și el vrea o relație reală, stabilă, ci la cazuri în care scopul lui e să-și satisfacă anumite pofte sexuale doar cu puștoaice care n-au ajuns încă la majorat.

Ba mai mult, când au ieșit la iveală diverse scandaluri de prostituție printre care și ăla în care fusese implicat Gino Manzotti de la DJ Project (backup) am aflat că practic există rețele de prostituție specializate pe nișa asta care efectiv prostituează minore.

Doar că deși există cazuri elocvente nimeni nu pare să discute aspectele astea sau să vrea să-și asume într-un fel fenomenul ăsta.

Nu, prostituția minorelor, sau coruperea lor de către bărbați cu diverse fetișuri nu e un subiect demn de discuție ci un subiect mai tabu pentru societate decât părul pubian.

Deși suntem țara cu cel mai mare număr de mame minore niciun ONG nu face măcar o statistică din care să reiasă cât la sută din cazurile respective sunt practic rezultatul unor prădători sexuali și cât sunt de fapt niște accidente.

Pe nimeni nu interesează treaba asta și nimeni nu vrea să se murdărească la gură cu subiectul ăsta pentru că e un fenomen atât de extins încât dacă s-ar sparge buba asta de puroi atunci s-ar afla nasoale despre politicieni, sportivi, oameni de afaceri și artiști și nu prea vrea nimeni să se încurce pentru că la fel ca și în cazul lui Epstein, aici problema nu o reprezintă victimele ci identitatea clienților.

E drept că marea majoritate a cazurilor o reprezintă niște neica-nimeni din popor, niște anonimi abuzatori, dar printre ei se află și elite.

Ținând cont de mentalitatea și caracterul românului ai crede totuși că asta e o problemă doar în România deși cazul Epstein a stropit cu puroi și America și UK, doar că nu e așa e un fenomen generalizat peste tot și e tăinuit peste tot.

Aici în arhipelag, de exemplu, în țara unde s-a dat o lege drastică împotriva abuzurilor sexuale și unde prezumția de nevinovăție a bărbaților nu mai există (backup), guvernul local a tăinuit un caz de prostituție a minorelor din orfelinate timp de un an de zile (backup), apoi a refuzat să deschidă o anchetă pe subiect și a ajuns să fie obligat să ancheteze tema de către UE după diverse plângeri, moment în care au făcut tot posibilul să mușamalizeze cazul și să minimizeze impactul acestuia.

Evident, nimeni nu se preta la un astfel de deranj dacă lista de clienți nu conținea măcar un nume important.

Astea fiind spuse, adevăratul subiect e îngropat cu dume de autobază și meme scremute pe spinarea unui individ beat care a spus la un moment dat adevărul despre mulți dintre bărbați.

Lipsa vergeturilor și pielea fină au ceva în comun cu minorele și cu bărbații care preferă minore, doar că nimeni nu vrea să dezbată tema asta sau să facă măcar niște investigații pe subiect.