Romania in 2035

tumblr_p8a5fsBZNl1vt1eouo1_540

Colega de apartament citeste cartea aia a lui Mihaltianu de vreo doua-trei saptamani.

Stiu ca pare mult timp, dar nu e 50 Shades s-o citeasca peste noapte si nici nu se grabeste, vrea sa savureze fiecare cuvant scris acolo.

In fine, ce voiam sa zic de fapt e ca din cand in cand imi mai povesteste ce-a scris omul pe acolo, despre cum o sa fie lumea prin 2035, cum China trece de la marxism la un liberalism utopic bazat pe meritocratie.

Rezonez cu foarte multe dintre ideile expuse in carte si le consider posibile intr-un viitor putin mai indepartat, nu chiar in 2035. Pentru ca Europa sa treaca la un liberalism bazat pe meritocratie e musai ca toate tarile sa scape definitiv de socialism, iar dupa cum se vede in harta de mai jos, lucrul asta nu e tocmai usor:

foto via reddit

Apoi, pentru ca China sa ajunga in aceeasi situatie are nevoie de mult mai mult timp decat Europa fiindca imperialismul comunist ce aplica la nivel social doctrina marxista si la nivel economic capitalismul agresiv e mult mai greu de eliminat din societate decat social democratia.

Mno’ si in timp ce ma gandesc eu la aspectul asta, si la evolutia sociala si economica de care vor avea parte diverse tari pana in 2035, imi vine mereu in cap imaginea Romaniei in anul 2035 cand cu putin noroc n-o sa mai existe 50% dintre gospodarii cu buda in fundul curtii ci 49%, iar buda in fundul curtii o sa fie pe atunci un adevarat privilegiu si cei mai privilegiati dintre romani or s-o aiba cu priveliste, cam asa:

foto via tumblr

Evident, pentru asa ceva e musai sa multumim din inima partidului, cam cum facem de trei sferturi de veac.

Odihneste-te in pace Doina Cornea!