Din lumea minunata a socialismului

Sau mai bine zis cateva exemple prin care veti intelege ca socialismul te transforma din om de buna credinta in victima a sistemului infect.

Pentru necunoscatori e prudent sa mentionez faptul ca socialismul de neam prost (sau social democratia) cum e asta de pe continentul European isi aroga rolul lui Robin Hood si discrimineaza exact acolo unde n-ar trebui s-o faca. Sunt multe de discutat pe subiect, insa am sa va las mai jos o serie de exemple si-o sa intelegeti despre ce-i vorba:

 • In Spania o familie de oameni marinimosi a primit in casa pe niste prieteni pe care nu-i mai poate da afara acum si cu care sunt obligati sa convietuiasca platind intretinerea si pentru ei;
 • Tot in Spania o femeie ce a participat la un concurs televizat de cultura generala si dupa 87 de editii consecutive a reusit sa castige un premiu total in valoare de 1,3 milioane de euro a trebuit sa se multumeasca cu putin peste 500 mii de euro pentru ca fiscul i-a confiscat in avans 700 mii de euro;
 • In Italia un proprietar de hotel care a refuzat sa gazduiasca refugiati fara acte in urma unei propuneri paguboase facuta de primarie este evacuat cu forta de politie de pe proprietate pentru ca statul sa-l expropieze si sa-i foloseasca hotelul pe post de camin pentru refugiati;
 • O femeie cu cancer la san si declarata in discapacitate de 41% e obligata de serviciul social sa munceasca fiindca ii este refuzata orice forma de concediu medical in timp ce milioane de indivizi apti de munca sunt intretinuti de aceleasi servicii sociale dintr-un fond la care femeia bolnava a cotizat fortat in toti anii in care a fost angajata;
 • In Franta un proprietar al caror chiriasi refuza sa mai plateasca chiria si sa elibereze apartamentul motivand c-au ramas fara servici se judeca timp de doi ani cu statul pentru a obtine o hotarare executorie prin care sa-i poata evacua pe chiriasi si reuseste abia dupa ce primaria le gaseste chiriasilor o locuinta sociala. In tot acest timp proprietarul n-are decat sa suporte pe propria cheltuiala intretinerea apartamentului si taxele aferente fiindca nu doar ca statul nu-i confera nicio despagubire, dar nu-i garanteaza nici macar o acoperire partiala a daunelor.
 • Tot in Spania o deputata intentioneaza sa propuna cat mai curand posibil spre dezbatere o reforma a sistemului de pensii, dar face lucrul asta doar fiindca are si ea la randul ei o pensie privata pe care n-o poate incasa deocamdata fara sa fie nevoita sa dea jumatate din ea fiscului.
 • In Valencia, Spania, o batrana oarba si-a pierdut pensia de 150 de euro lunar pentru simplul fapt ca statul si-a dat seama ca batrana respectiva locuieste cu o sora a ei ce castiga mult mai multi bani si astfel o poate intretine fara probleme.
 • In Venezuela in timp ce inflatia creste vertiginos si statul a inceput sa tipareasca bancnote mai mari lucru ce evident influenteaza si preturile, un producator de jucarii s-a trezit anchetat si cu toata marfa confiscata pentru ca a crescut „nejustificat” preturile cu 40%.
 • O vanzatoare de supermarket in varsta de 35 de ani, bolnava de cancer si declarata de medici cu o invaliditate de 41% e obligata de sistemul de asigurari sociale sa lucreze in continuare pe masura ce se lupta cu cancerul deoarece e considerata apta din toate punctele de vedere;
 • Un cuplu de batrani care locuiesc 3 zile pe saptamana in casa lor si alte 4 zile in casa nepotilor s-au trezit ca niste lichele le-a ocupat casa cu japca in perioada in care erau plecati. Acum, legea nu doar ca le interzice sa intre in propria casa pana nu sunt evacuati ocupantii ilegali, dar ii si obliga sa mearga in tribunal pentru a-si putea recupera drepturile si a obtine o sentinta care sa-i evacueze pe cei care le-au ocupat casa abuziv;
 • Unui PFA i s-au blocat conturile de catre sistemul de asigurari sociale pentru o datorie de un cent;
 • Tot in Spania un partid care-si spune socialist si muncitoresc s-a remarcat in anii ce au trecut de la criza prin faptul ca n-a facut nimic concret ca sa mentina si sa protejeze locurile de munca sau sa creeze noi locuri de munca, dar a facut tot ce i-a stat in putinta sa blocheze proiecte de mare anvergura care puteau sa creeze locuri de munca.

Sub aura milei, corectitudinii, egalitatii si echitabilitatii socialismul discrimineaza la modul grosolan anumite categorii de oameni de buna credinta pe care ii transforma in victime ale sistemului pentru a satisface nevoile celor de rea credinta.

P.S. Am articolul asta in draft de cateva luni, timp in care am adunat exemplele de mai sus din stirile pe care le-am citit. Nu intentionam sa-l public azi, dar am dat peste o stire ce ilustreaza cat se poate de bine rolul de Robin Hood al social democratiei din Romania. In socialism orice relaxare fiscala care aduce beneficii unora nu se poate face decat pe spinarea altora.