RCA pe coviltir

RCA pe coviltir

Aflu de la Calin via Facebook faptul ca printr-o ordonanta de urgenta s-au plafonat tarifele RCA si s-a introdus obligativitatea carutelor (si nu numai) de a plati RCA pentru circulatia pe drumurile publice.

Ori masura asta, chiar daca pare o masura relativ absurda nu e doar o masura de bun simt ci una cu adevarat necesara, iar obligativitatea unei asigurari de raspundere civila ar trebui sa se aplice tuturor participantilor la trafic, inclusiv biciclistilor.

Fara o astfel de lege daca un carutas imprudent care circula cum il taie capul provoaca un accident, pentru ca cei care nu sunt vinovati de accident sa-si recupereze pagubele e nevoie de un proces civil in urma caruia se pot reclama daune ce in functie de cuantumul pagubei si proprietatile detinute de vinovat s-ar putea sa nu se recupereze niciodata. Ba mai mult daca in accidentul respectiv vinovatul a decedat atunci nevinovatul e bun de plata pe cand includerea carutelor in sistemul de asigurari civile garanteaza faptul ca cel nevinovat n-o sa ramana cu o paguba in urma unui accident pe care nu l-a provocat.

Si desigur rationamentul asta ar trebui sa se aplice tuturor utilajelor agricole si inclusiv biciclistilor pentru ca si ei circula pe partea carosabila si n-ar trebui sa fie exonerati de raspundere in acest sens. Dincolo de hipsterii care cred ca-i cool sa mearga la servici pe bicicleta mai exista si o sumedenie de betivani care dupa ce storc paharele prin birt pleaca acasa pe bicicleta si nu de putine ori respectivii au provocat accidente cu pagube considerabile.

RCA pe coviltir

RCA pe coviltir