Plasarea de produse in filmele pentru adulti

Am vazut la un moment dat, undeva pe net, o chestie care mi-a atras atentia si m-a facut sa ma gandesc putin la treaba privind plasarea de produse in filmele pentru adulti.

Toata lumea stie ca sexul vinde, insa n-am prea vazut secvente din filme pentru adulti care sa si contina plasare de produse la modul care se practica mai nou prin clipuri muzicale, seriale sau filme de box office.

Aparent exista la nivelul celor care promoveaza diverse branduri o teama in a asocia imaginea brandului respectiv cu diverse perversiuni sexuale desi consumatorii de astfel de productii media sunt in definitiv consumatori banali care in viata cotidiana chiar folosesc produsele tipice.

Chestia pe care am remarcat-o in urma cu ceva vreme e asta de mai jos unde se vede acolo in colt un bidon, aproape plin de Fairy:

Probabil ca duduia asta spala vasele inainte ca lucrurile sa degenereze, nu stiu sigur pentru ca n-am vazut actiunea ci doar cliseul asta, dar ma gandesc ca prezenta bidonului de Fairy e conjuncturala. In sensul ca sunt 99% sigur ca aia de la Fairy n-au platit pentru product placement intr-un film pentru adulti. Probabil nici nu le-a trecut prin cap c-ar putea sa faca vreodata chestia asta. In acelasi timp sunt 99% sigur ca regizorii filmului in cauza s-au gandit ca scena asta din bucatarie trebuie sa aiba suficient de mult realism si astfel au pus-o pe actrita sa spele efectiv cateva vase, nu doar sa se prefaca c-o face.

In felul asta fie au folosit dotarile pe care le avea casa ce au inchiriat-o prin Airbnb pentru filmari (asa se practica mai nou in cazul in care n-ati aflat), fie au cumparat primul detergent de vase ce le-a cazut la mana fara sa se gandeasca la faptul ca-i vor face expunere si implicit reclama pe gratis.

Indiferent care-i varianta reala, mi se pare destul de gresita abordarea agentiilor de PR si a brandurilor vis-a-vis de plasarea de produse in filmele pentru adulti fiindca introducerea si preludiul din astfel de filme reflecta in definitiv niste fantezii de prin viata reala, iar ele ar putea sa fie exploatate la maxim.

Sa nu-mi spuneti ca gospodinele nu viseaza sa spele vasele cu Fairy si ca in timp ce spala vasele cu Fairy nu viseaza sa fie surprinse de ceva Don Juan care sa le faca ceva pe blatul din bucatarie ca nu va cred.