Dupa atatia ani lumea inca mai spera

Homeless Man Hand Holding Cigarette

Prin 2008, Calin scria aici pe blog despre cum a fost furat, la propriu, de catre statul roman printr-un libret de economii emis de CEC.

La vremea respectiva articolul a generat destul de mult engagement pentru ca erau o gramada care s-au trezit tepuiti de catre o institutie a statului, cand s-au emis libretele alea CEC era inca o institutie a statului, intr-un mod la fel de ticalos precum cel orchestrat de Stoica la Caritas.

Din cate se pare articolul a avut un succes rasunator pentru ca se mentine in top 5 articole de aici de pe blog cu 15362 vizualizari pana in momentul in care scriu acest articol. Nu s-a viralizat niciodata pe social media si tot traficul catre el e organic, adica vine din cautari de pe diverse motoare de cautare, majoritatea din Google si e la scurta distanta de un articol ce s-a viralizat de vreo 3 ori pe Facebook (de 2 ori doar in ultimul an). Ba mai mult, pana acum 4 ani lumea a continuat sa comenteze pe subiect, desi articolul n-a mai fost actualizat si n-a mai adus nimeni nimic nou in ultimii 9 ani.

Ori treaba asta e foarte interesanta pentru ca aproape zilnic cineva ajunge la articolul respectiv cautand informatii despre modul in care se pot recupera banii de pe libretele respective, desi Calin descrie destul de bine modul organizat si premeditat prin care s-au secat conturile asociate libretelor respective prin aplicarea unor comisioane de 10%.

Astfel, desi in curand se implineste un deceniu de cand a fost scris articolul respectiv, care clarifica intr-un fel faptul ca in 2006 era deja tardiv si aproape imposibil sa se mai recupereze ceva, lumea inca mai spera sa recupereze ceva si cauta pe internet (unde altundeva?) solutii.