Je ne suis pas statul paralel

Beautiful woman shy and confused, closeup on nature

In ultimele zile am tot sucit treaba asta cu statul paralel pe toate partile si am ajuns la o singura concluzie si anume aceea ca de fiecare data cand un politician mananca un cacat e musai sa apara vreo cativa papagali care sa faca bici din cacatul ala.

Politicianul prin definitie e un mancator de cacat. Asta e meseria lui si asta e prima atributie din fisa postului atunci cand devine membru de partid. Un politician trebuie sa manance cacat la orice ora si in orice context pentru ca daca nu face asta nu obtine voturi.

Nu cred ca are nimeni nevoie de detalii suplimentare in acest caz pentru ca sunt sigur de faptul ca fiecare dintre noi cunoaste un politician care in campania electorala a mancat foarte mult cacat si n-a livrat apoi nimic din ce-a promis.

Asa ca treaba asta cu statul paralel nu e nimic altceva decat un cacat mancat de Dragnea pe care bravii formatori de opinie s-au grabit sa-l faca bici.

Nu neg existenta statului paralel ci dimpotriva stiu ca acesta a existat intotdeauna si a fost reprezentat de fiecare functionar public sau politician ce a lucrat impotriva cetateanului care prin impozitele sale ii plateste salariul.

Ori sa constati brusc faptul ca totusi statul paralel exista, doar in baza declaratiei unuia care trebuia sa fie de cam mult timp la parnaie, dupa toti acesti ani in care l-ai ignorat si ai fost umilit de el denota un masochism si o ipocrizie ce nu pot sa fie descrise in cuvinte.

Si mai rau e atunci cand de dragul hipsterelii ieftine te declari membru al statului paralel, mai ales daca tinem cont de faptul ca pozitionarea asta in barca celor care lucreaza impotriva intereselor nationale vine pe fondul unei feude imaginare pe care ar avea-o societatea romaneasca cu PSD-ul cand de fapt in Romania profunda nu exista nici macar urma de o astfel de feuda.

Indiferent daca Dragnea scapa sau nu, daca pica sau nu guvernul Tudose sau daca Parlamentul interzice majoritatea drepturilor si libertatilor cetatenesti pentru a crea o clasa privilegiata de noi nomenclaturisti, Romania profunda o sa continue sa voteze cu PSD-ul fara echivoc pentru ca nimeni n-o scoate din zona de confort si nu se chinuie sa-i explice in vreun fel de ce PSD-ul e un partid de neo-comunisti care fac tot posibilul sa vireze brusc la stanga in acelasi mod in care a facut-o Maduro in Venezuela. Toti sunt ocupati sa-si puna statusuri si poze de profil cu statul paralel pentru ca lupta ideologica pentru emanciparea Romaniei profunde se castiga fix asa.

Sunt tare curios care o sa fie viitorul Romaniei cat timp toti adopta moda je suis … doar pentru ca asta le confera in bula specifica atentia de care poate n-au parte pe acasa sau la job.

Beautiful woman shy and confused, closeup on nature