Mazemania is generating debates!

Dear readers,this article is dedicated to all of you Mazemanians that wrote me about the last article about the Nation and all of my articles on this list. And iy will be in Mazemanian sa the other international readers please escuse me for not understanding this! Also I wish to emphasys that my English is not quite good which I admit and it is not my intention to be perfect gramatically but to make my point understood. So thank you all for reading these posts and replying your comments. I will wirte more as I see ther are enough people interested!

De ce Mazemania?M-ati intrebat de ce am ales titlul Mazemania – care s-ar traduce mania labirintului dar este un joc de cuvinte in engleza de la Romania, inlocuind primele doua litere cu Maze care inseamna labirint.Tara Labirintului pentru ca cred ca traiesc intr-o tara incarcata de birocratie si de mentalitati invechite. O tara in care majoritatea actiunilor nu au sens si daca au par sa ia calea cea mai intortochiata pentru a se realiza.

Sunt nationalist sau internationalist?
Nici- nici. Sunt cetatean al acestei tari prin nastere dar cred in liberatea de gandire si de alegere. Cred ca trebuie sa ne vedem ca popor asa cum suntem, dezbracati de cosmetizari ieftine ce nu tin oricum la o analiza atenta a cuiva din exterior. Mai bine sa ne aratam asa cum suntem – frumosi si urati in acelasi timp. Sa ne aratam lumii si noua insine pentru a ne putea descoperi si a ne face mai buni ca indivizi si ca popor.

Sunt anti-roman?
Nu. Dar cred cum spuneam si mai devreme ca traiesc intr-o tara ciudata (asa cum istoricii occidentali si analistii lumii o numesc). Si ciudatenia asta trebuie sa inceteze si sa devenim aparte – da, dar mai frumosi si mai buni. Si nu ma refer la fizic… Cred ca idealurile nationale indiferent ca sunt la romani, americani sau francezi sunt importante atat timp cat apatin oamenilor si nu sunt impuse de lideri sau de traditii a caror semnificatie demult a fost pierduta. E mai important ca inainte de a fi roman, american, francez sa fim oameni.

Sunt prea libertin?
Da. In sensul bun al cuvantului a aceluia care alege liberatea si o respecta si pe a celorlalti. Sunt un pacifist convins si adeptul non-violentei. Dar nu cred ca sub ascunzisul folosit de multi cum ca ar fi romani sau amerciani, ori acela ca sunt crestini sau musulmani, femei sau barbati, destepti sau prosti, evrei sau tigani,- in general nu cred in mentalitatile discriminatorii – ata de prezente la noi in tara. Desi nimeni nu recunoaste acest fapt hai sa facem un test de sinceritate cu noi insine: cati ati injurat si doar in minte tiganii in viata voastra? sau ungurii? sau pocaitii? sau homosexualii? sau… si lista poate continua. Asculati oamenii din tara noastra, pe cei din jur, pe strada si auziti ce spun despre toate acestea!

Va veti minuna. Eu nu fac decat sa-i ascult si sa scriu despre o tara unde m-am nascut si din care nu vreau sa plec, desi mi s-a oferit. Cred intr-o tara care se poate schimba bazandu-se pe oameni dar care are nevoie disperata la ora actuala si de ajutor extern – si nu ata economic cat ca schimb de experienta. Trebuie sa ii cunoastem pe ceilalti asa cum sunt ei si sa ne vedem pe noi asa cum suntem noi si apoi sa mergem impreuna mai departe!!!
Multumesc tuturor celor ce citesc aceste articole!!! Deja sunteti mai frumosi si mai buni!…