Masurile bune sunt de fapt proaste

1892091

Vali scrie un articol despre masurile logice propuse de noul guvern PSD si ma bucur ca o face fiindca el evidentiaza partea pozitiva a lucrurilor, eu am sa incerc sa evidentiez partea negativa a unora dintre ele bazandu-ma partial de experientele avute in timpul guvernarii Boc.

Dar sa le luam pe rand:

Introducerea impozitului pe venit

Va mai aduceti aminte ce s-a intamplat cu forfetarul? Cum s-au inchis vreo 120 mii de firme (putem spune ca 100 mii erau fantoma, dar 20 mii legitime tot e ceva) si au ajuns multi oameni in somaj punand astfel presiune pe buget si reducand incasarile bugetare. Apoi cum o parte considerabila din cele ramase s-au mutat cu sediul fiscal prin tarile vecine evitand astfel o buna parte din impozitele nationale?

Asta e o dovada clara a efectului negativ.

Apoi sa ne uitam la Brexit, ati vazut cate firme mari au declarat ca or sa plece din Marea Britanie daca dispar actualele acorduri comerciale?

Ei bine fix asta o sa se intample pentru ca aia carora nu le convine politica fiscala fie vor pune lacatul fie vor pleca acolo unde le convine, pentru ca nu degeaba exista atatea paradisuri fiscale.

Taxa pe produsele nocive sanatatii

In cazul asta nu vreau decat sa pun o intrebare retorica ca o sa intelegeti voi unde vreau sa bat. Stie careva ce s-a intamplat cu femeia aia care a propus legea anti-fumat, mai e prin Parlament?

Restrangerea dreptului de a deschide firme daca ai doua insolvente la activ

Din nou e musai sa va dau replica punand o intrebare retorica. Ati vazut pana acum politician condamnat pentru coruptie care sa aiba toata averea pe numele lui?


Logica in acest caz e destul de simpla:

  • Oamenii care castiga bani vor face tot posibilul sa-si protejeze banii atunci cand se simt furati si mai ales cand se simt vanati de stat;
  • Banditii raman la fel de banditi indiferent cat de mari sau mici sunt taxele si impozitele sau cat de multe sau putine sunt acestea.