Lacatele si turma

In urma cu vreo doi ani mi-a scris o duduie folosind mesageria paginii de Facebook urmatorul mesaj:

Acuma nu stiu daca era doar o attention whore sau daca a crezut ca pagina respectiva de Facebook reprezinta vreun cont oficial al monumentului istoric intitulat Podul Minciunilor, insa primul instinct pe care l-am avut a fost sa-i scriu: "Daca-l iubesti fute-l fa nu-i pune lacate pe grilajele la poduri pentru ca un barbat se simte iubit doar atunci cand baga cimagu' in scorbura si pentru el iubirea e tumultoasa doar atunci cand esti suficient de uda la fofoloanca si nu cand il agasezi cu labareli dinastea ieftine pe care le-ai invatat de la ora de romana cand un bosorog iti spunea c-asa a facut si Eminescu".

Doar ca m-am uitat peste profilul ei in prealabil si mi-am dat seama ca n-aveam cu cine asa ca nu i-am mai zis nimic.

Totusi pentru ca orice idiotenie sa devina cool e suficient ca un idiot sa faca primul pas fiindca majoritatea celorlalti il vor urma orbeste datorita instinctului de turma. Fac pariu ca niciuna din duduile care au pus lacate pe grilajele la poduri nu s-au gandit macar daca in momentul ala de maxima intensitate a iubirii si partenerul de viata a simtit la fel sau daca i-a lacrimat si lui putin penisul de emotie.

Dar ma rog, instinctul asta de turma e pana la urma un stigmat promovat si intiparit in constiinta generala de catre religie unde gasesti de altfel si cele mai absurde exemple si manifestari ale sale.

Ori intre Arsenie Boca, lacatele de pe poduri si jocul ala de copii prosti numit pompos 'balena albastra' care in opinia unor savanti e un fenomen ingrijorator in timp ce in opinia altora e doar un mit, nu-i nicio diferenta. Toate astea au legatura cu prostia omeneasca si cu instinctul de turma.

Si pe vremea mea erau fel de fel de jocuri cretine, unele mai periculoase ca altele, dar jocurile alea erau jucate doar de copiii suficient de prosti si care n-au primit destula educatie in cei 7 ani de acasa cum li se spune.

Asa ca jocul ala la fel ca si lacatele de pe poduri e cool doar pentru cei suficient de tampiti sa-l considere cool si pe prosti in perseverenta lor nu poate sa-i opreasca absolut nimeni.

Oricum simplul fapt ca s-a speculat faptul ca vine de la rusi, tocmai acum cand sarbatorim aproape 30 de ani de cand nu se mai preda rusa in scoli si de asemenea simplul fapt c-a fost rapid acaparat de niste politicieni populisti dovedeste faptul ca e un non-subiect irelevant si la fel de tampit precum cei intens preocupati de el.