Cateceva despre Dr. Google

Am citit acu' ceva vreme o serie de articole in care niste unii se dadeau profund ingrijorati de faptul ca in Romania (si nu numai) se merge pe automedicatie ceea ce face ca cel mai popular doctor sa fie Dr. Google.

Acuma-i drept ca am mai cautat si eu pe Google informatii privind diverse simptome pe care le-am avut cand am fost beteag, dar eu am cautat mai mult informativ ca sa stiu daca-i caz de salvare sau pot sa conduc singur pana la farmacie si/sau clinica. De fiecare data cuvantul medicului sau al farmacistului a fost litera de lege si adeseori l-a contrazis pe cel dat de Dr. Google.

Ori problema cu articolele de care va spuneam e ca prezentau automedicatia ca fiind o problema moderna cand de fapt ea e una clasica si acest lucru e dovedit de existenta unor carti care incurajau inca de acum cateva zeci de ani autodiagnosticul si automedicatia.

Mi-am dat seama de treaba asta in timp ce-i faceam o comanda lui Calin si am dat peste carti precum Medicina in familie si Marele dictionar al micilor probleme de sanatate.

Evident ca spre deosebire de Dr. Google, cartile respective n-au ca diagnostic cancerul la aproape orice fel de simptome.

In alta ordine de idei, ca tot vorbim de betesuguri, marti am gasit si ceva tratament universal. Adica bere neagra (fabricata local) fabricata cu flori de portocali: