Bitdefender mi-a trimis un spam

Screen Shot 2017-04-08 at 07.00.26

In urma cu ceva vreme am instalat Bitdefender care, la fel ca orice alt soft care se respecta, mi-a cerut adresa de email si numarul de telefon pentru activare. Ma rog, asta cu activarea e un pretext de doi lei invocat pentru a-ti lua datele de contact ca sa te spamuie ulterior in draci.

La scurt timp dupa ce l-am instalat am si decis sa-l elimin pentru ca intr-un top al consumatorilor de resurse Bitdefender s-ar afla intre Windows si Chrome. Da stiu, e cel mai bun antivirus, e facut de romani in Romania si n-au putut sa-l sparga aia de la CIA (hahaha ce-am mai ras!).

Cum nu sunt omul care-si achizitioneaza hardware doar ca sa-si bata joc de el, sau mai rau hardware care sa duca sisteme de operare si softuri scrise prost am renuntat la Bitdefender in favoarea Kaspersky. Ce ti-e si cu propaganda asta ruseasca

De vreo doi ani jumate utilizez Kaspersky si n-am primit pana acum niciun alt spam de la Bitdefender, sau poate ca am primit, dar a fost filtrat. In fine, ideea e ca dupa aproape trei ani de cand activasem pentru prima data Bitdefender am primit un email in care sunt anuntat ca licenta mea (care era oricum trial) a expirat si ca sunt supus riscurilor (no shit Sherlock!):

Acuma e drept c-ar trebui sa ma induioseze faptul ca si-au adus aminte de mine, insa eu am nevoie de un antivirus care sa fie aproape invizibil in ceea ce priveste consumul de resurse, nu unul care-mi mananca aproape un sfert din memorie atunci cand e idle.

Totusi oferta lor e buna, si din punct de vedere al securitatii antivirusul lor nu e prost. Ma rog nu-i cel mai bun, dar nici cel mai prost:

Asa ca daca aveti hardware suficient de puternic, sau pur si simplu vreti sa va bateti joc de hardwareul existent ruland Windows 10 cu Bitdefender si Chrome atunci puteti sa va cumparati Bitdefender de aici (nu e link de afiliat, ci linkul din emailul pe care l-am primit) ca-i mai ieftin decat la Zoso.

Sau poate ca nu, fiindca vad ca preturile astea sunt valabile doar pentru pagina de landing spaniola in timp ce pe cea romaneasca treaba sta altfel:

Dar poate da cineva checkout din Romania folosind pagina de landing spaniol si ne lamureste daca se schimba sau nu pretul ca deh! romanii au bani.