Facebook si problemele serioase

Screen Shot 2016-02-25 at 13.45.09

Nu stiu zau cine gandeste si planuieste schimbarile si imbunatatirile de la Facebook atunci cand Zuckerberg se plimba pe la fel de fel de sindrofii, insa ultimul lucru de care avea nevoie Facebook erau noile butoane de reactie care sa intregeasca clasicul „like”.

Exista o sumedenie de probleme mult mai importante de rezolvat ce par complet ignorate de echipa de management a Facebook:

  • Adaugarea pe grupuri fara consimtamantul „prietenului”. Adeseori ma trezesc pe cate un grup creat special pentru a face reclama unei afaceri sau cu scopul vadit de a face spam. N-am inteles niciodata de ce oricare dintre prietenii mei ma pot baga pe grupuri fara ca eu sa fiu de acord si sa fie nevoie ca eu sa ies din grup si sa si aleg sa nu mai fiu bagat la loc de altcineva odata iesit.
  • Toleranta ZERO fata de nuditatea de orice fel. Cand vezi cum se suspenda conturi pentru o poza in care-a scapat un sfarc te gandesti daca nu cumva Facebook e condus de ISIS sau de vreun rabin ultraortodox pentru ca doar aia pot sa fie suficient de intoleranti in ceea ce priveste forme diferite de nuditate.
  • Phishingul si anunturile false si inselatoare.
  • Paginile si profilele false. Nici n-are rost sa intru in detalii pe marginea lor pentru ca a ajuns sa colcaie Facebookul de falsuri
  • Spamul. Pe nicio alta retea de socializare n-am vazut atata mizerie ca pe Facebok. De la Poptamas, la evlaviosii lui Nectarie sau Arsenie Boca si pana la concursomanii ce se viseaza in fiecare noapte castigand aifoane, toti fac intr-o oarecare masura spam. Si facand spam intoxica feedul oricui, iar functia aia care-mi arata cine pe unde a mai dat like sau pe unde a mai comentat e principalul mod in care se propaga spamul asta pentru ca in mod normal ar trebui sa vad doar ce posteaza si la ce a dat share cineva. Atat.

Lista cu probleme de functionalitate e mult mai lunga si poate continua. Cele de mai sus sunt in opinia mea cele mai grave si cele care necesita de cel putin 2-3 ani atentie imediata. Dar nu-i bai, avem butoane de reactie ca sa ne simtim si noi ca pe hi5, tagged sau mai stiu eu ce alt site sinistru unde bunicii vaneaza minore.

Ah! si inca ceva, aparent Facebook isi face reclama pe Google (in Romania) pentru ca e cea mai de succes retea sociala si de ce nu si-ar face reclama pe Google nu?

Screen Shot 2016-02-25 at 13.45.09