Inca una despre frica

1674461

Ca tot am scris despre frica generata de potentiale repercusiuni ale protestelor hai sa va spun o mica poveste personala.

Am dat imaginea asta la Hotnews si Romania Curata pentru ca stiu ca faceau „colectie” si chiar merita sa fie promovata in vreun fel.

Celor de la Hotnews le-am mai dat in trecut imagini, inclusiv de la protestele de la Colectiv asa ca doar mi-au multumit si au facut ce au stiut mai bine cu ea in timp ce persoana de la Romania Curata n-a publicat imaginea inainte sa ma intrebe daca sunt de acord sa-mi dea numele public.

I-am confirmat ca nu este nicio problema, ca mi-o asum si pot s-o dea cu numele „faptasului”, insa m-a frapat oarecum pe moment situatia creata.

Eu unul sunt obisnuit sa-mi asum ceea ce public si evident incerc sa fiu pe cat de prudent posibil atunci cand public ceva, insa imi dau seama ca o mare parte dintre colaboratorii celor de la Romania Curata prefera sa ramana anonimi intocmai fiindca se tem de anumite repercusiuni.

De fapt in cei opt ani de avrig.eu am primit nenumarate ponturi si informatii pe marginea carora am scris si de fiecare data lumea care mi-a dat informatii mi-a cerut sa pastrez anonimatul surse, ceea ce evident am si facut de fiecare data.

Problema anonimatului sursei e ca acesta nu confera suficienta credibilitate de cele mai multe ori si efortul e in zadar.

Pe masura ce tot mai multa lume o sa inteleaga lucrul asta si o sa-si asume orice informatie si orice forma de protest sau macar o sa-si exprime public nemultumirile, ori de cate ori e nevoie, vom putea sa vorbim de adevarata libertate de exprimare.

Deocamdata cat inca se exploateaza frica oamenilor de a iesi in fata si a spune ce au pe suflet n-o sa se schimbe mare lucru.