Încă una despre consum

CR_1172163_7653d82069cf488dbae44da0df8b4021_suele_pasar

Apropo de articolul ăsta unde un individ oarecare a descoperit minunea mersului la consum hai să vă mai spun o chestie pe care probabil unii dintre voi o știu.

Schema asta cu mersul l-a consum n-a inventat-o Mândruță sau alții care la fel ca el s-au lăudat că au descoperit apa caldă, da aia care lipsește din ce în ce mai des prin București.

Nu, asta-i o schemă veche pe care o aplică mult prea mulți oameni și care deranjează enorm mai ales pe autostrăzi, drumuri express sau drumuri naționale, adică fix acolo unde limita de viteză e oarecum decentă.

Nu am prea circulat prin România pe autostrăzi ca să știu cum mai e acum pe acolo, dar pe aici suntem sătui de ăia care merg la consum pe banda de viteză, sau merg la consum pe vreun drum express sau național cu 60km./h când limita e de 90km./h.

Aici în Spania fenomenul ăsta de a merge pe banda de viteză cu 80, 90, 100 când limita e 120 și a face coloană de mașini în spatele tău e atât de răspândit încât poliția s-a văzut obligată să reglementeze chestia asta și să pedepsească treaba asta cu amenzi.

Acuma problema e că amenințarea cu amenda n-a schimbat nimic pentru că oricând poate să zică ăla ce merge la consum că el depășea ceva imaginar și de aia dormea acolo pe banda de viteză cu 90km./h și degeaba ai o filmare care să arate că mașina pe care el zice că o depășea se afla la 1km. distanță că o să zică că-și lua demaraj și de aia era pe banda de viteză.

Pentru poliție e mai ușor să stai pe autostradă la pândă cu radarul decât să-l dovedești pe unul că face economie la benzină sau motorină pe banda de viteză și astfel încurcă inutil traficul doar pentru că poate sau pentru că e suficient de cretin încât să facă treaba asta.

Cum unii dintre noi se confruntă zi de zi cu problema asta, soluția cea mai la îndemână e să-l depășești pe cretin pe dreapta, o practică ce în Spania se încadrează la infracțiunea de conducere temerară și e oarecum mai gravă decât dacă-l calci pe unul pe trecere.

Când depășești pe dreapta riști ca idiotul din stânga ta să se sperie și să se suie pe tine.

Și nu, flash-urile nu funcționează, ba mai mult flash-urile sunt tot infracțiune gravă pe aici așa că mai bine lipsă.

Desigur, poliția e la fel de sictirită de ăștia și de bicicliști cum suntem și noi, majoritatea, așa că până și poliția depășește uneori pe dreapta, chiar și atunci când nu e în misiune, pe câte un iresponsabil dinăsta care a citit pe la vreunul ca Mândruță că mersul la consum pe banda de viteză e adevărul și calea.

Închei cu o memă din trafic de la spanioli.