Specula nu e o investiție

eth

Apropo de articolul pentru cryptobros hai să vă spun ceea ce mulți știu, dar nu recunosc de rușine sau de ticăloșie.

Aproximativ 90% din activitatea de pe piața de crypto e speculă și în mod ironic, fix ăia 90% care fac speculă, majoritatea pierzând bani sunt fix ăia care se definesc ca fiind investitori în crypto.

Ori specula nu a fost niciodată o investiție.

Investiția e cu totul altceva.

Și da, există investiții în crypto.

De exemplu ăia care cumpără hardware ca să mineze fac o investiție și sunt investitori. Ăia care au pus bancomatele au făcut o investiție și sunt investitori. Ăia care au dezvoltat sisteme de plată, software și soluții care să se folosească de blockchain sunt investitori.

În schimb, toți indivizii care au băgat 50 de lei în Bitcoin și care se cred investitori sunt niște speculatori cocliți care nu se deosebesc cu nimic de indivizii care bagă 50 de bani la păcănele odată pe zi.

Ah! și mai e o chestie apropo de asta. Ce bine c-am găsit imaginea asta înainte să dau publicare.

Există o sumedenie de idioți care i-au convins și pe alții să investească în crypto, că e investiție sigură, iar ăia, mai proști, au investit sume colosale, și-au investit toate economiile la fel ca la Caritas, în speranța că or să ajungă milionari peste noapte fiindcă așa le-a zis un alt investitor, pardon voiam să zic speculator.

Și pe mine m-au întrebat adeseori mulți apropo de subiect și tuturor le-am spus același lucru și anume că nu e o investiție, e speculă și ca să faci bani din speculă trebuie să ai experiența sau măcar determinarea necesară pentru așa ceva.