Orange Man Bad

Screenshot-2022-07-05-at-15.41.09

Văzusem în urmă cu ceva vreme o memă cu fraza din titlu la o postare ce ironiza atitudinea unora față de Trump. Nu mai găsesc mema originală, dar cred că o să prindeți ideea cu ajutorul imaginii de mai jos:

Cred c-am lămurit în articolele anterioare (aici și aici) faptul că anumite aspecte ale unei persoane nu o fac mai puțin pregătită pentru domeniul în care activează și că nu întodeauna caracterul sau aspectul fizic reflectă competența și pertinența persoanei respective.

Ori cam așa e și povestea asta cu Trump care a fost portretizat ca fiind răul absolut de către adversarii lui, dar care (cu toate defectele pe care le are) a avertizat Germania în privința dependenței de gazul rusesc și a fost efectiv sfidat de indivizii ăia pe care i-a avertizat.

Aveți mai jos un video (backup aici) în care Trump nu doar că-i avertiza pe nemți de pericolul iminent ci și cerea ca NATO să crească bugetul pentru apărare:

Timp de patru ani toată lumea s-a pișat cu jet pe ceea ce a spus omul portocaliu, până când avertismentele lui s-au materializat.

Și n-a fost vreun profet, n-a făcut niciun fel de profeție ci a aplecat urechea la ceea ce-i spuneau servicile de informații și a aplicat experiența lui de afacerist pentru că Trump e un afacerist care n-a ezitat să facă afaceri nici măcar din postura de președinte.

Diferența între Trump și Biden e că Trump are suficientă experiență încât să înțeleagă dacă urmează să se facă un business prost. Ca și Becali de altfel. Becali e o lichea de om, dar cu greu va pierde bani într-o afacere pentru că ăsta e flerul lui. Și unii dintre noi îl urăsc pe Becali, la fel cum în urăsc și pe Trump pentru caracterul pe care-l are, dar nimeni nu poate să nege faptul că pe domeniul lui nu prea îl învinge nimeni.

Așa se face că omul care s-a remarcat ca fiind cel mai mare prostalău pe care l-a cunoscut vreodată omenirea, datorită propagandei desigur, a fost capabil să analizeze și să vadă lucruri pe care marii experți nu le-au văzut.

Tarifele de import pe care le impusese Trump Chinei? Au fost nașpa nu? Nu erau ceea ce-și dorea stânga politică din SUA.

Doar că acum sunt bune din moment ce Biden cochetează cu reintroducerea lor.

Apropo de asta, vă mai aduceți aminte de Brexit? N-ați uitat nu?

N-a trecut mult timp de când curgeau filmele și pozele cu rafturi goale și toți cântau prohodul UK-ului și totuși UK-ul e bine mersi. Au trecut singuri (fără ajutorul UE) prin pandemie, acum trec și prin criza cauzată de războiul din Ucraina și BoJo a fost primul care s-a oferit să ajute și s-a implicat activ în favoarea Ucrainei deși economia țării sale e în plin proces de refacere.

Și știți cum se reface economia UK-uli? Cum ar trebui să se combată orice criză de altfel, cu tăieri de taxe:

La fel ca și omul portocaliu, BoJo a fost și este în continuare ciuca bătăilor prin cercurile de hipsteri semidocți, deși spre deosebire de majoritatea țărilor din UE unde cresc taxele sau apar noi taxe, în UK se reduc taxele fix pentru ăia care au mai mare nevoie de lichidități și anume clasa muncitoare.

În tot acest timp, marea Uniune Europeană, dependentă masiv de Rusia și China sângerează din ce în ce mai mult cu un euro slăbit ce pierde constant în fața dolarului și ce a început să piardă masiv chiar și în fața lirei sterline.

Dar, vorba aia, cum zice mema. Orange man bad.