Inca doua si va las

Mai am doua idei e expus pe tema alegerilor din SUA dupa care n-am sa mai scriu nimic pe subiect:

  1. Andrei emite o parere logica si realista asupra victoriei, fapt ce contrazice pertinent toate celelalte opinii apocaliptice exprimate online de la tarnacopistul Dorel la intelectualul Cartarescu. Victoria lui Trump si ascensiunea lui politica nu pot sa fie nicidecum asociate cu ascensiunea lui Hitler pentru ca Hitler era un fost soldat cu sechele psihice dupa traumele unui razboi denigrant pentru semenii lui ce acumulase pe deasupra o gramada de frustrari. Pana sa iasa din parnaie si sa-l impinga in fata partidul care spre deosebire de cazul lui Trump l-a sustinut pana la capat, Hitler era doar un mediocru din toate punctele de vedere si nu s-a remarcat cu absolut nimic.
  2. Aproape toti cei care au emis opinii pe subiect, opinii apocaliptice si demoralizatoare de altfel se leaga strict de aspectul victoriei lui Trump la presedentie si omit faptul ca in SUA n-au avut loc doar alegeri prezidentiale si ca victoria la scor a lui Trump e reconfirmata, consolidata si legitimizata de faptul ca republicanii au castigat tot ce se putea castiga in cadrul acestui scrutin, fapt ce de altfel confirma inca odata faptul ca asistam la o reorientare politica si ideologica a clasei de mijloc, clasa muncitoare alcatuita in mare parte de profesionisti fara studii superioare si pe alocuri chiar fara studii medii.

Cat despre discursul lui Trump ramane de vazut cat si cum o sa fie pus in practica. Pana la urma si Tsirpas a ajuns la putere in Grecia cu un discurs populist in care spunea fix ceea ce voiau sa auda oamenii si din care n-a pus in practica aproape nimic.

Inca doua si va las
People Waving American Flags

2
Lasă un răspuns

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
newest oldest most voted

Eu cred că mare rahat nu va ieși din această victorie. Și mereu l-am văzut pe Donald Trump un fel de Becali la noi. Dar cu mai puțină „frică de Dumnezeu”.. Ceea ce văd eu acum, este un fel de cancan în care un boșorog cu bani și o pizdipoancă tută, au ajuns cumva la putere.. cu sau fără a avea cât de cât capacități de conducere. Însă, văd un lucru.. ca și la noi, pe Trump l-au votat mare majoritate a oamenilor 45+, lucru bine știut că se întâmplă și la noi cu PSD-ul. Ori chestia asta îmi cam… Read more »