Buturugile mici care rastoarna carele mari

trump1

S-a tot vehiculat zilele astea o idee in care partizanii sistemului corupt si neo-comunist spuneau „Domne’ ce-i 30 de mii de oameni? Oamenii aia nu conteaza nimic, o sa venim noi cu un milion”.

Ori treaba asta avea rolul de a oferi o falsa siguranta celor vizati de protestele din strada si de a-i linisti pe cei care s-au complacut cu sistemul trecut si actual.

S-a vorbit de lovituri de stat, de mineriade.

In cazul unei lovituri de stat nu-i nevoie de milioane de oameni pe strazi ci de o mana de oameni bine intentionati.

In cazul mineriadelor n-au fost zeci de mii de mineri prezenti ci doar cateva mii de oameni care aveau instructiuni clare privind ceea ce trebuiau sa faca.

Daca stau bine sa ma gandesc nici macar revolutia n-a fost facuta de milioane de oameni ci de maxim 100 mii. Doar ca revolutia e un concept rudimentar ce presupune violenta si nu se mai aplica vremurilor de pe acum.

In astfel de situatii nu conteaza catusi de putin numarul celor care ies in strada ci felul in care se manifesta si mai ales ce mesaj transmit.

Ma uitam mai devreme la imaginile de mai jos si mi-am dat seama ca asta-i viitorul:

Grupuri omogene de oameni care lucreaza pro-bono si grupuri omogene care-i sustin pe acesti oameni pentru a exploata la maxim virtutile statului de drept.

Buturugile astea mici reusesc sa rastoarne carele mari si dovedesc faptul ca democratia functioneaza.

Lumea care inca nu stie cum sa apere statul de drept nu priveste cu mainile in san ci proceseaza mesajul transmis de astfel de oameni si-l aplica pe urma la urne.

De asta PNL-ul trebuie sa moara, iar USR-ul ramane inutil pentru ca modul clasic de a face politica e invechit si nepotrivit pentru vremurile in care traim.

Scopul acestor oameni nu-i nici pe departe sa dea jos ministri sau presedinti ci sa le combata apucaturile despotice.

Nu sistemul trebuie schimbat, ci modul in care interactionam cu el, iar oamenii incep sa inteleaga lucrul asta.