Habar n-avem ce inseamna respectul

tumblr_nuwh5pkw6m1udkhfio2_1280

Daca v-ati intrebat vreodata ce e gresit in tara asta de totul merge asa cum merge aflati ca unul din vectorii primordiali care contribuie la degradarea morala din tara e lipsa de respect fata de oamenii cu care interactionam.

Romanul nu stie sa respecte, insa vrea sa fie respectat si sa-i fie respectate ideile si opinile pe diverse subiecte.

Dar sa nu va mai aburesc mult cu introducerea si sa intram in problema.

Marian Godina se apuca sa scrie pe Facebook asa cum si-a obisnuit deja fanii o postare ce vizeaza opinia lui pe tema incidentului ce a avut loc ieri la marsul anti-LGBT. Opinia lui nu-i cu nimic diferita fata de cea pe care o exprimam eu mai devreme si denota faptul ca inca mai exista oameni in Romania care gandesc rational si judeca un incident la modul obiectiv nu subiectiv.

Cele peste 8000 de likeuri/reactii si cele peste 530 de shareuri (cat sunt la ora actuala) confirma faptul ca opinia lui Marian nu e una izolata si ca lumea rezoneaza cu mesajul transmis. Mi-e greu sa cred ca cei care au dat like si share sunt intr-un fel asociati cu colectivul anti-LGBT sau cu CpF pentru ca Marian s-a pozitionat in nenumarate randuri impotriva homofobiei si explicit impotriva CpF, tocmai de aceea cred ca mai bine de jumatate dintre reactii sunt legitime.

Ei bine, problema cu respectul are de-a face cu o reactie in contradictoriu pe care a avut-o Teodor Tita, un om pe care-l citesc din cand in cand chiar daca nu rezonez intotdeauna cu opinile sale.

Pana la urma e dreptul fiecaruia sa aiba opinii in contradictoriu si mi se pare normal sa existe opinii in contradictoriu. Totusi ce nu mi se pare normal e ca astfel de opinii sa fie exprimate printr-un atac vindicativ atunci cand nu exista niciun fel de argumente care sa contrazica ideea propriu-zisa.

Si pentru ca n-are argumentele la el, Teodor Tita il face pe Marian Godina „zeul liniei continue, homerul amenzilor si primul gradat al targurilor de carte„.

Nu stiu ce intelegeti voi din reactia respectiva, insa mie abordarea lui Teodor Tita nu-mi sugereaza decat o lipsa crasa de respect fata de Marian Godina si fata de profesia lui. Ba mai mult imi sugereaza faptul ca reactia asta e rezultatul unui orgoliu bolnav ce incearca sa denote superioritate intelectuala si morala din toate punctele de vedere.

As fi luat in considerare faptul ca s-ar putea sa gresesc si sa ignor cu desavarsire subiectul asta, insa am avut de-a lungul timpului parte de o gramada de atacuri vizandu-mi persoana, familia si profesia; doar fiindca mi-am permis sa-mi exprim liber o idee pe subiect fara sa lezez in vreun fel altceva decat orgoliul unor persoane care aveau convingeri diferite.

Ce nu par sa inteleaga toti fanii astia ai grupului LGBT asemeni fanilor CpF e ca exista in Romania o masa de oameni pe care nu-i deranjeaza ce fac unii sau altii fiindca pentru ei problemele de prim plan si prioritatile societatii sunt cu totul altele. Astfel de oameni nu sunt nici pro si nici anti LGBT la fel cum nu sunt nici pro si nici anti homofobie ci sunt undeva la mijloc si-si traiesc vietile dupa niste principii morale pe care le-au dobandit de-a lungul anilor.

Iar oamenii aia merita un minim de respect atunci cand emit o opinie si din pacate respectul e fix ce-i lipseste societatii romanesti indiferent de ce bisericute vorbim.

foto via Tumblr