Gura Abramburicai adevar graieste

Citisem pe undeva pe net ca Ambramurica (pentru necunoscatori e vorba de tovarasa Cati Andronescu) a declarat pe undeva, probabil la vreo televiziune de casa, faptul ca in contextul protestului de ieri (si a lipsei unui guvern credibil as adauga eu) Romania pare o tara neguvernabila.

Si are foarte multa dreptate.

Romania nu mai e de foarte mult timp o tara guvernabila pentru ca in anul 2018 o tara nu poate sa fie guvernata nici de o majoritate parlamentara si nici de marionete, armele preferate ale curentului neo-comunist care a pus stapanire pe Europa de Est.

O republica democratica in anul 2018 trebuie sa fie guvernata de un mare om de stat care sa practice o politica de guvernamant nu o politica impusa de o agenda de partid.

Primul-ministru trebuie sa fie un mare om de stat nu un cioflingar umil si pupincurist ce e disponibil pe la partid, iar echipa primului-ministru trebuie sa fie formata din oameni care stiu de ce sunt acolo, nu de niste unii care deleaga atributii si isi fac meseria pe spinarea secretarilor de stat.

Tocmai de asta si-a si anulat Shinzo Abe intalnirea cu guvernul Romaniei, nu pentru ca n-avea cu cine sa se intalneasca pe acolo pentru ca sunt sigur ca existau cativa secretari de stat mult mai bine informati si mai competenti decat impostorii ridicati la rang de ministru, dar (inca din iarna lui 2016), guvernul Romaniei si-a pierdut orice credibilitate indiferent cine a fi fost prim-ministru si care ar fi fost echipa de ministri.

Ganditi-va doar ca Shinzo Abe reprezinta o tara in care onoarea si moralitatea sunt obligatii fundamentale are individului si el se presupune ca avea sa se intalneasca cu un betivan cu mecla si limbaj de birt satesc care cu vreo doua zile inainte a zis ca-i spanzura pe unguri langa steag. Si e clar ca fostul prim-ministru n-a avut iesirea respectiva pentru ca asa a fost consiliat sau pentru ca a fost pus intr-o situatie incomoda ci fiindca a judecat ca un idiot o situatie relativ banala pentru ca doar atat l-a dus capul. Cum sa te guverneze unul dinasta?

Asa ca intr-adevar, Romania a devenit neguvernabila si-o sa ramana asa cat timp in fruntea guvernului n-o sa ajunga un mare om de stat.