Exemplu prost de presă

Exemplu prost de presă  Astăzi am citit în Monitorul de Sibiu articolul anti-Cosmin Ionescu. Scris de directorul ziarului Radu Micu. Va redau un pasaj scris de jurnalist:

…Cosmin Ionescu nu este un tip inteligent. Discursul lui nu depaseste nivelul unui elev mediu de gimnaziu si este dominat de un limbaj de lemn greu de explicat pentru un tanar cu pretentii de intelectual.

pe lângă multele citate, atent alese, în care Ionescu este făcut praf de alţi PSD-işti, şi despre care nu putem comenta, acest pasaj aparţine autorului. Este deontologic? Este profesionist? Nu ştiu la ce şcoală de presă se învaţă că într-un articol, ştire, reportaj autorul poate caracteriza o persoană ca “prost” sau “deştept”, să nu mai vorbim de restul…

Nu ţin cu niciun PSD-isti, vreau doar reformă în PSD, democraţie. Asta, da. Dar chiar aşa să vii cu întrebările pregătite de la Cindrea citire cum s-a întâmplat la conferinţa de presă a lui Ionescu… of! Parcă este prea mult. Oricum Suditu de la PSD merge la TV Sibiu în emisiune cu Radu Micu unde mă face în fel şi chip, deşi nu pot vedea aceste emisiuni, pentru că nu există înregistrările disponibile pentru publicul larg.

Căutări:

6
Lasă un răspuns

4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
newest oldest most voted
Ioana

Ia priviti oameni buni, cine vorbeste despre deontologie…Calin Blaga. Tu chiar gandesti inainte sa elucubrezi toate prostiile astea? Treaba asta cu deontologia o invoca toti frustratii cand nu le convine ce se intampla. In schimb, ei au voie orice… doar e jurnal on-line. Bai omule! Cine-i om e peste tot, nu doar din cand in cand. Las-o dracu jos pe-aia cu deontologia ca e prea grea, zau.

Laura Vasiliu

Eu da dreptate domnului Blaga. Am citit si eu articolul din Monitorul si mi se pare absurd sa scrii un material la cererea sefului (adica lui Cindrea). Domnule Blaga va propun sa face-ti un sondaj cu cei mai slabi gazetari locali. Eu propun prima pe cativa: Razvan Marcu, Radu Micu, Florin Staicu, Cosmin Chelcea, toata echipa TV Sibiu si mai asteptam aici propunerile.

dl. C. Blaga, cred ca freelancingul este ca o dorinta inalta pt. ziaristi, care se obtine foarte greu. E ca si cand s-ar gandi un tanar trecut de 18 ani, la un ferrari; nu e imposibil, dar e cale lunga pana acolo. Am locuit ~ 2 ani si la Brasov, si e aceeasi relatie intre moguli si presa. Se ataca, se cearta, cu toate mijloacele disponibile. Stiti care e diferenta majora dintre aceste orase? In Brasov, pe langa afacerile la negru, se mai fac si lucruri bune, ca si cand s-ar echilibra cele doua parti. Ex. starea drumurilor, a trotuarelor,… Read more »