Contracte de presă

V-am lipsit?! A fost o perioadă tulbure cu restructurări la noi şi am decis să îmi dau demisia şi să trec în mediul privat. A durat o lună tranziţia aceasta. Dar m-am acomodat!

Astăzi vă scriu despre un contract de publicitate în presă al unei instituţii publice din Sibiu: Universitatea Lucian Blaga. Au fost contactate toate ziarele locale pentru oferte si … surpriza! Contractul a fost atribuit unui sapatamanal obscur, Turnul Sfatului, ce nu are auditare BRAT pe tiraj, dar mediatiza demult, periodic, discursul rectorului Oprean de la Lucian Blaga. Concluzia: In presa conteaza doar relatiile pe care le ai si echipa de la Turnul Sfatului, fosta la Sibiu Standard, are multe asemenea relatii mai mult sau mai putin legale…

Tot la capitolul presa venirea lui Lomota director la Realitatea TV Sibiu de 2 luni a adus schimbari vizibile in continutul editorial al postului. Alin Bratu de la Turnul Sfatului a preluat functia de realizator de emisiuni in locul lui Victor Stoica, trecut pe linie moarta. Alin Bratu este un tip cu multe relatii in toate institutiile si promoveaza cu grija ziarul sau pe sticla. Bravo lui, doar ca impartialitatea sa in emisiuni este discutabila. Vremurile cand la Realitatea TV Sibiu exista aceasta impartialitate s-au dus odata cu venirea lui Lomota. Acest individ a trecut prin managementul Radio Contact, Monitorul de Sibiu… pe unde a lasat o dâră de firimituri ale dezastrului. Stilul său de lucru bazat exclusiv pe relaţii şmechere a dus firmele respective de presă în jos.

Şi să mai spun ceva de presă şi minciuni. Omul-ziar Expres Sibian, Teodor Boantă, minte cu neruşinare. A venit şi la firma unei prietene care avea contract de publicitate la Sibiu 100%, unde lucreaza Calin si i-a oferit un pret super-bun, de 4 ori mai mic. Dar i-a spus ca Expres Sibian are 20.000 de exemplare. Mi s-a parut ciudat ca un ziar cu asa mare tiraj nu are auditare BRAT. Ce are de ascuns. Apoi am intrebat pe cativa amici din presa si am aflat ca minte Boanta, de fapt niciodata Expres Sibian nu a tiparit mai mult de 2.000 de exemplare. Cateodata chiar 500 doar. Multi prosti sunt pe la firmele sibiene care isi fac publicitate la ei pe cativa lei si nu vad ce tiraj de cacao au. Eu una as alege la publiciatate doar Tribuna si Sibiu 100%, singurele cu tiraj mare si auditare BRAT.