Bomba media locala

Postarea se actualizeaza continuu

Iata ca a explodat si bomba media locala ce fasaia de ceva timp. Ziarul Monitorul de Sibiu a schimbat se pare patronatul trecand de la Grupul EMI la Radu Micu in ograda, adica de unde a plecat. De fapt nu chiar. Celalalt patron al ziarului din vremurile de demult, Sorin Stanislav nu mai e in schema. Barfe despre aceasta tranzactie sunt multe si probabil le va lamuri Radu Micu, chestiunea mai grava e  ca multi angajati au fost fortati azi sa isi dea demisia. Asta nu prea e legal si normal. Am inteles ca redactorul sef Mihai Colibaba nu mai este. Alaturi de el au fost inalturati si Dan Greavu si Cristi Florea, oameni din vechea garda Monitorul ce au dus ziarul vreo 10 ani. Ambii au ramas la Monitorul de Medias, publicatie saptamanala aflata inca in ograda lui Sorin Stanislav, alaturi de Monitorul de Cluj.

Multi oameni de pe marketing au fost fortati sa plece, altii fiind adusi in loc. Evident ca orice nou patron isi aduce echipa sa, dar felul cum s-a procedat e cam discutabil din punct de vedere legal. Spun asta si pentru ca sunt in Liga Jurnalistilor din Sibiu si ne straduim sa aparam drepturile ziaristilor.

Acum astept comentarii, lamuriri, barfe, informatii….

UPDATE1: Surse din interior spun ca oamenii nu au fost fortati sa isi dea demisia ci li s-a dat de ales si ei au ales sa isi dea demisiile. Altii spun ca au fost cam fortati… Opiniile sunt impartite. Pacat insa ca s-a pierdut continuitatea.

UPDATE2: Mihai Colibaba nu si-a dat demisia si nu a fost demis din functia de redactor sef. El este inca in concediu de odihna. Asa ca abia la intoarcerea sa “oficiala” se va stii care va fi redactorul sef al ziarului. Poate tot el…poate altcineva. Sursele spun ca sotia lui Radu Micu, Claudia Stanciu va redeveni redactor sef dupa o pauza de peste 2 ani.

Mai jos un comunicat de presa care lamureste doar partial lucrurile trimis azi de Radu Micu. Nu se spune clar CINE a cumparat actiunile si cu cat…

EMI European Media Investment AG a vandut actiunile pe care le detinea in cadrul Companiei de Media SA – editorul publicatiilor “Monitorul de Cluj”, “Monitorul de Sibiu”, “Monitorul de Medias” si “Monitorul de Alba”

9 Iulie 2009. EMI European Media Investment AG, o companie afiliata a Goldbach Media Group (Elvetia) a vandut pachetul integral de actiuni detinut in cadrul SC Compania de Media SA, editor al publicatiilor “Monitorul de Cluj”, “Monitorul de Sibiu”, “Monitorul de Medias” si “Monitorul de Alba”.

Tranzactia a avut in vedere pe de o parte interesul manifestat de actionarii minoritari si managementul companiei pentru preluarea integrala a actiunilor, iar pe de alta parte strategia Golbach Media de a se concentra cu precadere pe zona mediei electronice, strategie anuntata inca de la momentul achizitiei ARBOmedia AG.

Tranzactia se inscrie totodata in eforturile actionarilor de a asigura continuitatea unor publicatii relevante si cu o lunga istorie din zona Transilvaniei.

In viitor ziarele vor fi operate de catre companii disticte: Monitorul de Cluj si Monitorul de Medias de catre Compania de Media SA condusa de dl. Sorin Stanislav, Monitorul de Sibiu de catre Consult Asig SRL condusa de catre dl. Radu Micu si Monitorul de Alba de catre Valadria Ind SRL condusa de catre dl. Valentin Suciu. Actionarii si managerii care au preluat cele patru ziare si-au exprimat intentia ferma de pastrare a structurii editoriale actuale si de continuare a activitatii, considerand ca au capacitatea de a parcurge cu bine perioada de criza economica si de a asigura un viitor profitabil activitatii.

Colaborarea dintre grupul Golbach Media si companiile care vor edita cele patru publicatii va continua pe mai multe paliere, inclusiv prin vanzarea in continuare de catre ARBOmedia (parte a grupului Goldbach Media) a spatiului publicitar al acestora, contractele de reprezentare fiind innoite pe o perioada de inca 5 ani.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI European Media Investment AG, spune ca tranzactia arata ca “Parteneriatul asumat cu doi ani si jumatate in urma s-a dovedit benefic. Publicatiile editate de Compania de Media au crescut calitativ, iar obiectivul nostru ramane in continuare legat de sprijinirea si dezvoltarea presei locale din Romania prin activitatea ARBOmedia si EMI.”

18
Lasă un răspuns

16 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
newest oldest most voted
x

Slab, domnule Blaga. “Mai, baiete, tine-ti firea!”. De la carmaciul Gherasim citire.

Claudia Stanciu

Daca vorbesti de continuitate, mai informeaza-te. Monitorul de Sibiu s-a nascut datorita lui Radu Micu. A crescut si a ajuns sa fie interesant pentru ARBOMedia tot datorita lui. “Celalalt asociat” a avut si el o contributie esentiala, insa doar in inlaturarea celui care il considera partener si prieten adevarat. Practic, l-a vindut pentru citiva lei. Se spune ca Dumnezeu nu bate cu bita…si este adevarat. Iar daca Claudia Stanciu (care nu este sotia lui Radu Micu, apropos)ar redeveni redactor-sef care ar fi problema ta? A facut Monitorul 8 ani de zile, din care 5 a fost redactor-sef. Daca iti amintesti,… Read more »

Nu a fost fortat nimeni sa demisioneze. A fost o procedura normala ( nu mai exista transferuri ). Oamenii au demisionat si s-au facut angajarile pe noua firma editoare. Alta procedura nu prea exista. Dan Greavu si Cristi Florea nu au fost inlaturati. Ei nu au demisionat, au ramas pe vechea firma, Compania de Media, pentru ca asa au vrut ei. A fost optiunea lor. Redactorul sef este incepind de astazi Claudia Stanciu. De la marketing nu a plecat nimeni, mai mult se intregeste echipa cu oameni care au mai lucrat la Monitorul. A plecat un singur tehnoredactor, pentru ca… Read more »

ioana Frunzescu

Vestea legata de Monitorul de Sibiu e interesanta. Greavu…si nu stiu cum il mai cheama… nu mai e? Interesant. Cred ca sunt semne ca va fi bine! Succes, Radu Micu !

dan greavu

uf, am dat intamplator peste aceste comentarii. V-ati cam inselat D-na Frunzescu, la fel ca si in cazul meu, cand doreati sa va scot castanele din foc, pentru ca aveati de spalat niste rufe prin partid, parca, nici nu-mi aduc aminte exact…oricum, nu am vrut sa o faceti prin intermediul ziarului Monitorul, asta e cert. pana una alta, a fost rau. Monitorul de sibiu nu mai prea este…din pacate.

c

Schimbare la Monitorul de sibiu!!!!Ar trebui sa fiti toti fericiti ca aveti din nou ce scrie si a mai trecut monotonia de a smulge cate o stire locala si a incerca sa o faceti interesanta dar in acelas timp tristi ca se vede o noua raza de lumina si Monitorul va creste din nou deoarece acum chiar exista oameni carora le pasa si de ziar si de persoanele care lucreaza acolo.Iar pentru cei care au suferit din aceasta schimbare sa nu uitam ca ei au fost la conducere ,oare de ce le-a fost greu sa faca ziarul sa mearga si… Read more »

Am rămas surprins să aflu la rândul meu schimbările. Nu mai sunt la curent cu detalii, însă în amintirea anilor de demult pot să urez cele bune fiecăruia în parte. Şi multe realizări. Ca pe vremuri

ion

Caline, Monitorul n-are cum sa depaseasca Tribuna, nici daca se cloneaza Micu si Stanciu de zece ori. Tu ai o problema cu Tribuna. Am o veste proasta pentru tine: nu o sa depaseasca Monitorul niciodata Tribuna, oricat ti-ai dori tu chestia asta Fara suparare. Numai bine.

E greu de batut Tribuna in conditiile economice de azi. Eu stiu foarte bine cum se finanteaza acest ziar, o mare parte din publicitatea locala vine din Holding. ” Bitu ne spala pe toti ” spunea Carabulea intr-o sedinta de bord directorial. Scopul meu imediat nu este sa depasesc in tiraj Tribuna. Vreau doar ca Monitorul sa fie cautat la chioscurile de ziare. Vreau sa creasca numarul abonamentelor. Asta e provocarea echipei redactionale.

Radu MICU

Doi

Radu, probabil de aceea probabil ai redus in prima zi de conducere tirajul la jumatate. Este o dovada buna de ceea ce am inteles ca vrei sa faci.

pt. Doi: Pai ai si tu un pic de rabdare. Citeste ziarul de luni.Si mai vorbim. E un business, eu nu am pe nimeni in spate care sa arunce bani pe fereastra, iar hirtia e scumpa in ziua de azi.Nu stiu ce ai inteles tu.

Radu MICU

ion

Radule, ai inceput sa dai din casa? Daca tot dai, macar nu le inflori. Uita-te in Tribuna si vezi cata pondere au reclamele firmelor din holding. Ai ramas cu acelasi caracter defectuos, de invartitor si imbarligator. Tu ai dintotdeauna o problema cu Tribuna si incerci sa discreditezi aceasta institutie, inventand tot felul de tampenii. Mai bine vezi cum scoti camasa cu smecheriile pentru care trebuie sa dai socoteala (pe care nu ti le mai amintesc, pentru ca le stii tu foarte bine). Asa ca, vezi-ti de tepele tale si nu mai duce grija altora. Ca te stie jumatate de oras… Read more »

crina

ce se mai intimpla cu Monitorul de Sibiu? mai exista? Tribuna stiu ca e pe piata …. cit despre Monitorul… parca nu am mai auzit