Bomba media locala

Postarea se actualizeaza continuu

Iata ca a explodat si bomba media locala ce fasaia de ceva timp. Ziarul Monitorul de Sibiu a schimbat se pare patronatul trecand de la Grupul EMI la Radu Micu in ograda, adica de unde a plecat. De fapt nu chiar. Celalalt patron al ziarului din vremurile de demult, Sorin Stanislav nu mai e in schema. Barfe despre aceasta tranzactie sunt multe si probabil le va lamuri Radu Micu, chestiunea mai grava e  ca multi angajati au fost fortati azi sa isi dea demisia. Asta nu prea e legal si normal. Am inteles ca redactorul sef Mihai Colibaba nu mai este. Alaturi de el au fost inalturati si Dan Greavu si Cristi Florea, oameni din vechea garda Monitorul ce au dus ziarul vreo 10 ani. Ambii au ramas la Monitorul de Medias, publicatie saptamanala aflata inca in ograda lui Sorin Stanislav, alaturi de Monitorul de Cluj.

Multi oameni de pe marketing au fost fortati sa plece, altii fiind adusi in loc. Evident ca orice nou patron isi aduce echipa sa, dar felul cum s-a procedat e cam discutabil din punct de vedere legal. Spun asta si pentru ca sunt in Liga Jurnalistilor din Sibiu si ne straduim sa aparam drepturile ziaristilor.

Acum astept comentarii, lamuriri, barfe, informatii….

UPDATE1: Surse din interior spun ca oamenii nu au fost fortati sa isi dea demisia ci li s-a dat de ales si ei au ales sa isi dea demisiile. Altii spun ca au fost cam fortati… Opiniile sunt impartite. Pacat insa ca s-a pierdut continuitatea.

UPDATE2: Mihai Colibaba nu si-a dat demisia si nu a fost demis din functia de redactor sef. El este inca in concediu de odihna. Asa ca abia la intoarcerea sa “oficiala” se va stii care va fi redactorul sef al ziarului. Poate tot el…poate altcineva. Sursele spun ca sotia lui Radu Micu, Claudia Stanciu va redeveni redactor sef dupa o pauza de peste 2 ani.

Mai jos un comunicat de presa care lamureste doar partial lucrurile trimis azi de Radu Micu. Nu se spune clar CINE a cumparat actiunile si cu cat…

EMI European Media Investment AG a vandut actiunile pe care le detinea in cadrul Companiei de Media SA – editorul publicatiilor “Monitorul de Cluj”, “Monitorul de Sibiu”, “Monitorul de Medias” si “Monitorul de Alba”

9 Iulie 2009. EMI European Media Investment AG, o companie afiliata a Goldbach Media Group (Elvetia) a vandut pachetul integral de actiuni detinut in cadrul SC Compania de Media SA, editor al publicatiilor “Monitorul de Cluj”, “Monitorul de Sibiu”, “Monitorul de Medias” si “Monitorul de Alba”.

Tranzactia a avut in vedere pe de o parte interesul manifestat de actionarii minoritari si managementul companiei pentru preluarea integrala a actiunilor, iar pe de alta parte strategia Golbach Media de a se concentra cu precadere pe zona mediei electronice, strategie anuntata inca de la momentul achizitiei ARBOmedia AG.

Tranzactia se inscrie totodata in eforturile actionarilor de a asigura continuitatea unor publicatii relevante si cu o lunga istorie din zona Transilvaniei.

In viitor ziarele vor fi operate de catre companii disticte: Monitorul de Cluj si Monitorul de Medias de catre Compania de Media SA condusa de dl. Sorin Stanislav, Monitorul de Sibiu de catre Consult Asig SRL condusa de catre dl. Radu Micu si Monitorul de Alba de catre Valadria Ind SRL condusa de catre dl. Valentin Suciu. Actionarii si managerii care au preluat cele patru ziare si-au exprimat intentia ferma de pastrare a structurii editoriale actuale si de continuare a activitatii, considerand ca au capacitatea de a parcurge cu bine perioada de criza economica si de a asigura un viitor profitabil activitatii.

Colaborarea dintre grupul Golbach Media si companiile care vor edita cele patru publicatii va continua pe mai multe paliere, inclusiv prin vanzarea in continuare de catre ARBOmedia (parte a grupului Goldbach Media) a spatiului publicitar al acestora, contractele de reprezentare fiind innoite pe o perioada de inca 5 ani.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI European Media Investment AG, spune ca tranzactia arata ca “Parteneriatul asumat cu doi ani si jumatate in urma s-a dovedit benefic. Publicatiile editate de Compania de Media au crescut calitativ, iar obiectivul nostru ramane in continuare legat de sprijinirea si dezvoltarea presei locale din Romania prin activitatea ARBOmedia si EMI.”