Mai țineți minte că acum câțiva ani o sumă de români care îi dăduseră like lui Iohannis și-au luat like-urile înapoi ca să se răzbune pe faptul că Iohannis a luat o măsură sau o decizie ce n-a fost pe placul lor?
Eu unul e musai să recunosc că nu mai țin minte motivul exact pentru care s-a întâmplat treaba asta, dar știu că s-a întâmplat la un moment dat și că m-am amuzat teribil pe subiect.
Acum, aparent același grup de proprietari de like-uri au făcut o cascadorie similară și au dus reputația poliției române la puțin peste 1,5 din 5.
Sincer să fiu n-am înțeles niciodată treaba asta cu reputația de pe Facebook sau Google mai ales că spre deosebire de TripAdvisor sau alte site-uri de specialitate unde calificativele sunt verificate și confirmate de către platformă, pe Facebook oricine poate să lase ce calificativ vrea fără vreun fel de relevanță practică.
Apoi e neclar de ce o firmă sau o instituție al cărei community manager se presupune că înțelege riscul de a avea astfel de calificative le-ar păstra active. Oricum, între timp s-a lămurit faptul că acel community manager care gestionează pagina de Facebook a poliției e infinit mai prost decăt cei care i-au dat calificativele alea.
Privind din afară, războiul ăsta e ca un fel de ceartă între surdo-muți care gesticulează agresiv și neinteligibil.
În altă ordine de idei, conform unei legi de combatere a terorismului ce a întrat în vigoare în urmă cu câțiva ani, în Spania, o astfel de manifestare la adresa poliției (nu mă refer la review-uri ci la injurii și denigrări lăsate drept comentariu pe pagina oficiala) era sancționată cu amenzi usturătoare sau chiar pușcărie.
Spre exemplu, acum vreo 3 ani, o puștoaică ce avea o geantă pe care scria ACAB (All Cats Are Beautiful) și-a luat 600 de euro amendă pentru că în slang-ul golănesc ACAB înseamnă și All Cops Are Bastards.
Am făcut paranteza asta doar ca să lămuresc cum stă treaba cu nivelul de libertate prin vest și cam cum se impune prin lege respectul față de autoritate.