Ignoranta n-are leac

1712406

Dupa atatia ani petrecuti pe diverse platforme online si dupa si mai multi ani petrecuti socializand in viata reala am ajuns la concluzia ca singurul lucru care n-are leac in Romania e ignoranta poporului.

Am incercat adeseori sa port discutii mature si la subiect cu diversi interlocutori mai mult sau mai putin cunoscuti fie pe Facebook, fie pe mIRC in vremuri de mult apuse, fie pe forumuri sau pe bloguri. La mIRC am renuntat de mult pentru ca era pur si simplu ceva invechit si foarte multa prostie. Am incercat o perioada sa inteleg „bunul” mers de pe forumurile romanesti, insa nu m-am regasit in comunitatea niciunuia dintre ele.

Am incercat apoi pe Facebook si dupa ce pe niste grupuri locale mi-am dat seama ca in pofida faptului ca eu le dadeam dovezi concrete si verificabile, unii continuau sa ma contrazica fara niciun argument in favoarea lor mi-am dat seama ca si Facebookul e o cauza pierduta. Am ramas pentru o foarte buna perioada de timp fidel blogurilor unde aveam sa incerc sa comentez la subiect si aducand argumente cat se poate de bune in favoarea mea si dupa o perioada mi-am dat seama ca cel putin comunitatea formata in jurul blogurilor unora e la fel de infecta, ignoranta si prost educata precum toate celelalte cu care am interactionat in prealabil.

Tocmai de aia am ales cu grija blogurile pe care le urmaresc si pe care comentez cand consider de cuviinta. Insa pare-se ca se cam strica si astea pentru ca sa-i spui cuiva care incearca sa contra-argumenteze opinia autorului pe un singur punct de discutie din prisma legitimitatii morale faptul ca Iohannis a distrus Sibiul ca primar si ca o sa distruga tara intreaga e mai mult decat deplasat si denota un nivel de ignorata de neimaginat.

Ba mai mult, sa-i spui cuiva din Sibiu lucrul asta doar bazandu-te pe faptul ca asa ti-au spus tie niste prieteni cu care imparti aceleasi afinitati politice e cel putin absurd. Dar pentru cei care n-au trait in Sibiu pe vremea cand primar era un betivan sinistru de la PNTCD si pe vremea cand l-a luat Iohannis si a inceput sa faca ceva treaba in el probabil ca Sibiul arata un oras distrus. Sau poate ca e distrus doar prin prisma faptului ca venirea lui Iohannis la Sibiu a diminuat din hegemonia PSD-ului.

Dincolo de asta, sa-l consideri pe primarul Sibiului responsabil intr-un fel sau altul de nivelul de dezvoltare al judetului Sibiu cand majoritatea in consiliul judetean timp de aproape 20 de ani a fost detinuta de PSD care a pus prefecti, subprefecti, presedinti de consiliu, directori la deconcentrate si a tras sforile in fiecare institutie din judet e de noaptea mintii.

Am spus-o de atatea ori ca nu sunt fanul lui Iohannis si articolele in contra de pe aici sunt dovada clara a acestui fapt, insa nu pot sa raman indiferent la ignoranta de care incearca sa dea dovada unii in argumentare, ignoranta motivata doar de faptul ca lor nu le place mecla adversarului politic.

Si stiti care-i cel mai trist lucru in ceea ce priveste ignoranta? Faptul ca de multe ori te astepti ca oamenii cu care dialoghezi sa aiba orizonturile deschise si sa nu vada doar inainte precum vedeau comunistii in urma cu mai bine de 30 de ani.

Evident ca atunci cand esti catusi de putin ignorant nu poti sa accepti faptul ca cel mai prost premier pe care l-a avut Romania a fost si este un primar bun sau ca un presedinte prost a putut sa fie in fond un primar mult mai bun decat oricare alta alternativa. Din pacate cu atat timp cat mentalitatea colectiva se bazeaza pe ignoranta n-o sa se schimbe nimic, veci in Romania.

1712406