Diversitatea, o chestie pe care n-o inteleg romanii

Scriam la un moment dat despre faptul ca mai toti romanii care-si deschid magazine pe aici dau rateu pentru ca se limiteaza la a vinde DOAR produse romanesti desi n-au cerere suficient de mare incat sa fie cu adevarat profitabil.

Nu gasesc articolul in care am detaliat anumite lucruri pe subiect, dar am sa-l caut si o sa-i pun link aici. Pana atunci va las link catre articolul pe care l-am scris apropo de romanismele comerciale pentru ca astea sunt de obicei efectul unui plan de business prost.

Pe langa cei cu magazine au fost cativa care si-au deschis sau au preluat restaurante pe aici si au incercat sa le faca cu specific romanesc sau partial cu specific romanesc si aproape toti au esuat in demersul lor pentru ca nu toata lumea se inghesuie sa manance mancare romaneasca in Mallorca si nu toti romanii ies in fiecare duminica la un restaurant cu specific romanesc unde o portie de mancare costa dublu fata de alternativa spaniola, sau indiana.

Revenind la ideea de diversitate pentru ca de fapt despre ea vreau sa va vorbesc. Pe aici fiecare dughena ordinara serveste si ceva de mancare, indiferent ca aspectul barului sugereaza faptul ca nu respecta nici cele mai minime norme de igiena si calitate.

Daca ti-e foame si vrei sa mananci poti sa faci asta in orice bodega oricat de ordinara ar parea. Bine, sa nu va inchipuiti ca puteti manca ceva meniu de 5 stele la pret redus, dar cu siguranta puteti manca un sandwich, o pizza sau o gustare ceva pe cand in Romania crasmele astea ordinare sunt gandite exclusiv pentru betivi.

Mie mi-e destul de greu sa inteleg conceptul asta si mentalitatea din spatele planului de business pe care-l aplica anumiti proprietari de crasme ordinare, pentru ca atunci cand servesti doar rachiu ordinar si bere iti limitezi portofoliul de clienti la betivanii satului, pe cand atunci cand servesti si ceva mancare poti sa faci dughena atractiva si pentru trecatori sau clienti cu profil diferit fata de betivanii satului.

Are careva idee de ce romanii sunt de regula autisti cand vine vorba de divesitate in business?