Florin Salam e in toti si in toate

IMG_0214

florin_salam_antena2_ro_87586900Se estimeaza ca de-a lungul anilor au emigrat in arhipelagul Balear aproximativ 20.000 de romani, insa daca nu frecventezi cartierele din Palma unde s-au asezat multi Romani sau magazinele romanesti ai slabe sanse sa te intalnesti cu prea multi in acelasi timp si sa te simti ca la tine acasa sau sa-ti cante maneaua.

De fapt daca te plimbi prin Palma in mod constant ai sansa ca doar de doua sau trei ori pe an sa auzi dintr-o masina rasunand manele fiindca din majoritatea masinilor care circula pe aici rasuna la maxim reggaeton (manele spaniole pentru necunoscatori).

Astfel, sansele ca o manea sa rasune pe strazile orasului scad considerabil si asta e probabil dovada ca avem parte de oameni mai educati si civilizati in arhipelagul Balear.

Dar fiindca exceptia confirma regula, ieri am avut parte de un episod relativ amuzant pe care vi-l povestesc in continuare.

Din seria timp liber si pentru ca sambata, am decis sa iesim impreuna cu niste prieteni in parcul de distractii ce se organizeaza in Palma in fiecare an pe durata a doua luni de zile.

Cum majoritatea atractilor erau disponibile dupa ora 17:00 si parcul era relativ gol ne-am decis ca intre timp sa luam pranzul la o terasa din cadrul parcului de distractii.

In timp ce cautam terasa respectiva am trecut pe langa doua atractii tematice care erau deschise deja, dar doar la una dintre ele canta muzica la maxim, ceva melodie reggaeton.

Pana aici nimic deosebit sau iesit din rutina, insa surpriza a fost cand dupa melodia de reggaeton a inceput imediat o manea, iar de dupa cabina celei de-a doua atractii a iesit repede un individ si a strigat „FLORIN SALAM”.

Noi care vociferam deja asupra faptului ca tocmai incepuse o manea, cand l-am auzit pe respectivul cu cata patima a strigat „Florin Salam” nu ne-am putut abtine si am izbucnit ras, moment in care individul cu o voce tremuranda a intrebat pe spaniola daca cel care canta e Florin Salam.

Problema e ca si de aceasta data s-a dat de gol fiindca accentul cu care rostea cuvintele spaniole era clar de imigrant est european, iar modul absolut perfect in care pronunta „Florin Salam” confirma faptul ca-i roman.

N-am inteles nici in cazul asta si nici in altele justificarea din spatele tentativei de a-ti ascunde identitatea nationala, chiar daca pana la urma vorbim de manele. Noi n-am izbucnit in ras datorita faptului ca ne-am dat seama ca pe acolo exista cativa romani sau ca asculta manele fiindca pana la urma fiecare e liber sa asculte ce muzica vrea, iar romanii atat timp cat lucreaza si nu fura sunt bineveniti si apreciati de oricine. Totusi amuzanta a fost patima si mandria cu care  individul a rostit numele manelistului.

In loc de incheiere va dau un bonus, o Coca-Cola sau un Pepsi. Nu stiu exact fiindca n-a functionat…

IMG_0214

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *