Marfa noastra de export

Pentru o buna perioada de timp s-a plans lumea prin tara de faptul ca Romania a dat la export ce a avut mai prost, hotii si prostituatele, pentru ca mai apoi sa se planga de exodul creierelor.

Nu contest faptul c-au plecat si oameni rai, dar si oameni buni, harnici si destepti insa aparent a mai plecat o categorie de oameni, categorie pe care lumea a ignorat-o pana acum.

Aceasta categorie e constituita din buticari, micii afaceristi ce din lipsa de idei mai bune sau vreo calificare profesionala si-au deschis un magazin alimentar. Am aflat despre ei de pe bloguri citind un articol din 2012 care mentiona faptul ca la sfarsitul lui 2012 in Londra existau 32 de magazine romanesti. Da treizeci si doua! in contextul in care in Anglia sunt putini romani comparativ cu alte tari.

De curiozitate am intrat si eu pe link-ul de la MAE sa vad cate mai sunt in cazul in care pagina a fost actualizata si surpriza, pagina chiar a fost actualizata si in momentul de fata in Londra sunt nici mai mult nici mai putin de 49 (patruzeci si noua) de magazine cu produse romanesti.

Si eu care ma ingrijoram de faptul ca in Mallorca 4 sunt multe.

Aparent nu britanicii au fost cei care s-au pregatit bine pentru mult anuntata invazie de romani de anul trecut, ci chiar romanii care la fel ca in tara au deschis magazine peste magazine cu produse ieftine vandute scump.

Sa mai zica lumea ca nu suntem buni negustori… Daca in fiecare capitala Europeana sunt cel putin jumate din magazinele care sunt in Londra atunci motivul cresterii economice din Romania ultimului an nu-i nici pe departe rezultatul competentei guvernului Ponta ci achizitia de marfa de multe ori de o calitate indoilenica la suprapret de catre romanii din diaspora ahtiati dupa gustul de acasa.