Despre cutremurul mult asteptat

_DSC5607

Zilele astea stateam si ma gandeam putin la toate calamitatile naturale de care are omenirea parte in ultima perioada si mi-a venit o idee apropo despre cutremurul mult asteptat despre care toti vorbesc, dar in privinta caruia nimeni nu pare sa vrea sa faca nimic altceva in afara de a arata cu degetul.

An de an pamantul are parte de cate o calamitate naturala, iar un cutremur, un uragan sau o eruptie vulcanica sunt rezultate noremale ale activitatii terestre. Cei care locuiesc in zone de risc unde cutremurele sunt destul de frecvente, gen Chile sau Japonia, au incercat sa ia masuri pentru a scapa macar cu viata la urmatorul cutremur, pe cand cei care locuiesc in zone unde cutremurile nu sunt asa de frecvente, gen Romania sau Mexic, stau bine mersi si se vaita de drobul de sare de pe soba fara sa faca vreodata ceva in privinta asta.

Sunt tare curios cati dintre cei care se lamenteaza mereu pe Facebook si arata mereu cu degetul spre autoritati si-au rupt cinci minute ca sa se intereseze cat de sigura e casa in care locuiesc. E amuzant sa-i citesc pe multi dintre ei atunci cand vorbesc despre cutremurul apocaliptic pe care il tot propovaduieste Marmureanu si sa vad cum arata ei cu degetul catre mustata lui Dragnea fara sa se gandeasca macar ca printre zecile sau sutele de mii de victime n-or sa fie doar bosorogii aia care sufoca transportul in comun, ci chiar ei, indolentii care sunt zmei pe Facebook si ignoranti in viata de zi cu zi care sunt prea ocupati sa arate cu degetul si n-au timp sa se intereseze cat de sigure sunt cladirile in care locuiesc sau muncesc, cand a fost ultimul instructaj de evacuare sau mai ales pe unde si cum s-ar putea face evacuarea mai usor. De asemenea daca stam sa ne gandim ca multi dintre ei pleaca nepregatiti la drum fie ca-i iarna fie ca-i vara, n-ar trebui sa ne mire faptul ca pe ei nu-i intereseaza nici macar sa-si faca ceva stocuri de apa si mancare usoara ca sa aiba pe ce pune mana in caz de ceva.

Oricum, cutremurul asta apocaliptic ar trebui sa fie ultima noastra grija pentru ca sunt altele care pot sa vina mult mai usor si repede, si mergand pe ideea asta sunt tare curios cam ce reach si engagement are Vali pe aici din moment ce aparenta liniste in care traim poate sa devina un calvar peste noapte.

Chiar ma gandeam zilele astea ca daca in definitiv se ajunge la razboi civil in Catalunia (desi e foarte putin probabil), noi care suntem aprovizionati de regula din portul din Barcelona s-ar putea sa ramanem izolati pentru o scurta perioada de timp si sa fim nevoiti sa traim ca in Venezuela.

Sper ca macar acum sa nu se mai intrebe colega de apartament de ce atunci cand cumparam apa facem stoc pentru cel putin doua saptamani…

In rest pe la noi e inca fain si soare, in caz ca erati curiosi: