Alistar Security ofera hosting pentru spam

De vreo cativa ani primesc acelasi spam ordinar la nu stiu ce cursuri de la niste indivizi ce detin curs-complet.ro:

Siteul are doar un landing page infect cu oferta pe model de momeala si doua linkuri, unul catre ANPC si altul catre pagina de contact, dar ambele duc la un livechat de Zendesk unde probabil vreun infect care se ocupa de siteul asta incearca sa-ti mai dea o momeala ca sa uiti cum sta treaba.

Din cate am observat, curs-complet.ro e gazduit de BTS TELECOM & Hosting SRL in timp ce atat emailurile de spam, cat si sistemul de tracking sunt gazduite pe un IP detinut de Alistar Security, ceva firma de badigarzi ce aparent ofera si hosting web atunci cand nu vinde servicii pentru spam:

Pentru ca fac spam in nestire si la nesimtire si cu alte mizerii, le-am blocat subneturile pe serverul de mail. Si lor si alora de la BTS Telecom asa ca daca ii folositi si vreti sa-mi trimiteti email sa nu va mirati ca n-ajunge pentru ca eu nu suport de nicio culoare spammerii infecti si nici firmele care ii tolereaza, ii ajuta sau ii incurajeaza sa faca spam.

In alta ordine de idei, aia de la National Deals au trecut pe afiliere (probabil nu le mai merge cu spamul) si cauta pe Facebook parteneri puternici care sa le ofere expunere (si probabil sa faca spam in locul lor):