Mai rau decat fanii Poptamas si Arsenie Boca

Stiti ce-i mai rau decat fanii Poptamas, Arsenie Boca sau expunere.com? Nu stiti? Va spun eu.

Mai rau decat toti cretinii de pe Facebook sunt acei prieteni cretini care se inregistreaza pe tot felul de spamsiteuri, gen Linkedin (care sper sa falimenteze dupa scandalul cu parolele) sau Twoo unde-si dau acordul ca siteul pe care se inregistreaza sa le foloseasca lista de contacte pentru a le cauta „prieteni”. Si lucrul asta cauzeaza invariabil situatii dinastea, cand oameni care n-au ce cauta pe anumite spamsiteuri se trezesc zi de zi cu emailuri de spam trimise automat doar pentru ca un dobitoc a crezut ca-i OK sa-si dea lista de contacte oricui o cere…

Screen Shot 2016-05-23 at 07.19.50

De fapt la cat de dobitoci sunt unii, si-au dat pana si datele personale orbiti de lacomie si pe urma s-au trezit ca sunt victileme furtului de identitate.

Si apropo, de Linkedin nu intreb ca am si eu cont acolo si i-am blocat notificarile datorita spamului pe care-l primeam din cauza ca si-au dat unii acordul sa le fie spamuite contactele, dar Twoo asta ce dracu’ de mizerie mai e? Intreb pentru ca n-am cont, n-am intrat niciodata si nici nu intentionez. De fapt sincer habar n-am cine-i de fapt individul asta care m-a invitat.

Ah! si stiti care-i cea mai trista parte din toata povestea asta? Cretinii astia dau contactele asociate cu nume si prenume, nu doar adresa de mail. Si adeseori si cu numar de telefon si alte date de contact, in functie de cum sunt stocate, iar spamsiteurile astea (cum s-a intamplat cu Linkedin) ajung sa fie sparte, iar datele stocate pe serverele lor sa fie expuse. Si uite asa te trezesti cu datele de contact disponibile in liste de spamuri ca sa-ti iei zilnic zeci sau sute de emailuri de spam pline de virusi si spear phishing.