De ce ne place umorul prost?

umor-prost

Nu stiu cum sunteti voi, insa eu cand dau peste un film cu Jim Carey sau Adam Sandler si alti maimutoi de genul lor nici nu ma uit mai departe de coperta sau afis.

In lipsa de originalitate, actorii respectivi precum si cei care i-au produs au dat umorul calitativ, original pe niste maimutareli de doi lei, maimutareli ce tin mai degraba de sfera SF-ului decat de pura realitate pe care incearca filmele de comedie americane s-o descrie.

De fapt umorul produs la TV in anii ’90 si inceputul anilor 2000 era atat de prost incat in cadrul serialelor si emisiunilor a fost nevoie sa se introduca pe fundal rasete ca sa ne sugereze ca era o replica haioasa si sa radem si noi ca probabil noi suntem suficient de retardati incat sa nu facem deosebirea intre replici serioase si replici comice. Pe la noi inca se mai practica treaba asta din cate am vazut.

Si nu sunt singurii pentru ca si spaniolii au produs niste comedii proaste la randul lor, iar romanii cu Doru Octavian Dumitru, Vacanta Mare sau mai nou Las Fierbinti nu s-au lasat mai prejos.

Probabil ca din cauza asta, in cercuri restranse a si prins standup-comedy, pentru foarte putin timp din pacate.

Si stiti ce-i mai prost la umorul romanesc decat bancurile misogine, rasiste sau homofobe? Nu stiti? Pai va spun eu, cel mai de rahat umor e ala copiat cu glume copiate de pe afara si traduse mai pe limba noastra sau cu imagini editate cat mai prost posibil precum cea de mai jos:

umor-prost
Si de umor dinasta prost e plin internetul, iar majoritatea utilizatorilor de internet din Romania dau share si like pentru ca pana la urma n-avem noi deja atatea lucruri proaste cu care sa ne mandrim nu?