Stiti ce e de rahat in UE?

Law 006

In cazul in care habar n-aveti ce-i de rahat in UE va spun eu pentru c-am experiente din doua tari diferite si cunosc situati din alte tari.

Cel mai de rahat lucru in UE si care-i profund impotriva a tot ce inseamna UE e faptul ca orice normativa adoptata de Comisia Europeana e oarecum facultativa.

Tocmai de aceea, in tari precum Spania romanii (si nu numai) care nu si-au schimbat permisele joaca un fel de ruleta ruseasca cu politia pentru ca o normativa a CE intrata in vigoare inca din 2013 cu termen de aplicare de 2 ani de zile contrazice codul rutier local si astfel creeaza o ambiguitate legala ce lasa la cheremul politistului interpretarea legii.

Ba mai mult, tari in tari precum Romania, Ungaria sau Polonia o serie de parlamentari rau intentionati pot schimba legile dupa bunul plac chiar daca acestea contravin deja unor normative Europene si mai nou aparent suficienti oligofreni manipulati de fosti securisti au capacitatea de a duce in parlament o propunere de modificare a constitutiei care poate sa ingradeasca drepturile omului.

Stau si ma intreb, dincolo de deschiderea granitelor si a liberului schimb comercial ce a adus benefic UE pentru membrii sai din moment ce e fiecare pentru el si din moment ce cu masinaria potrivita de propaganda in majoritatea tarilor estice minoritatea poate impune constrangeri majoritatii?

Pe cat e de absurda situatia asta pe atat e de infricoasatoare pentru ca lipsa unor politici stricte si concrete in ceea ce priveste drepturile omului, legislatia contraventionala si penala sau siguranta de orice fel lasa UE la mana unor curente extremiste atat de stanga cat si de dreapta, curente ce pe principiul buturugii mici care rastoarna carul mare risca sa duca UE in pragul unui razboi ideologic si civil.

Law 006