cameredigitale.ro fac spam ordinar si abuziv

Screen Shot 2015-12-24 at 07.57.30

De ceva vreme am tot primit spam, pe o adresa de email ce in acest moment nu mai e in uz, de la newsletter@cameredigitale.ro. Penultimul email de spam primit de la ei fiind pe 20 decembrie:

Screen Shot 2015-12-20 at 07.29.56

Si pentru ca majoritatea spammerilor au in subsolul emailului un link de dezabonare, care (zic ei) ii legitimeaza sa faca spam, am folosit linkul respectiv pentru a ma dezabona si astfel pentru a-mi scuti filtrul de spam de o noua intrare.

Linkul respectiv m-a dus pe 3e.ro, unde mi s-a comunicat sec faptul ca adresa de email a fost stearsa din lista. Am facut lucrul asta, desi eram convins c-am mai dat odata dezabonare si totusi primesc spam de la ei:Screen Shot 2015-12-24 at 07.56.17

Si totusi, desi teoretic adresa mea de email a fost stearsa din lista lor, putin peste miezul noptii mi-au trimis alt spam, ca asa-i frumos, legal si normal:Screen Shot 2015-12-24 at 07.57.30

In subsolul emailului pe care-l trimit, sustin cu tarie ca am primit emailul pentru ca sunt abonatul lor, desi adresa de email pe care trimit ei spam n-a mai existat fizic de aproape 10 ani si n-a mai fost utilizata decat sub forma unui catch-all, iar in ziua de azi are mai degraba functia unui honeypot in intentia de a prinde spammeri ordinari si abuzivi precum astia de la cameredigitale.ro.

Screen Shot 2015-12-24 at 07.59.47De curiozitate am intrat pe site-ul 3e.ro sa vad si eu ce spun spammerii despre ei si am dat peste asta:

„Comerţul on-line se bazează pe încredere.
Încrederea se bazează pe comunicare.
Iar comunicarea este motorul şi ATU-ul nostru. Începând din 2004.”

Pentru ca da, comunicarea spamul este motorul si ATU-ul lor, incepand din 2004. Iar despre incredere, nu stiu zau daca as putea sa cumpar vreodata ceva de la unii al caror metoda de promovare e spamul abuziv si intempestiv.

Si pentru ca tot m-am pornit pe siteul lor, am aflat si cum se numeste firma care detine cele doua siteuri si care face spam la modul grosolan:

ATU IT SRL
Adresa: Calea Serban Voda Nr. 270, Bl. 14, Parter, Sector 4, Bucuresti
Cod Postal: 040219

Din fericire pentru ei, in Romania pentru spam nu se porneste nici un fel de ancheta si nu se da nici un fel de pedeapsa, iar furnizorii de servicii ce fac posibil spamul sunt la fel de ignoranti si impasibili ca si autoritatile.

Din fericire pentru mine si multi altii, exista metode de a le bloca acestor furnizori IP-urile de pe care se face spam si de a le raporta respectivele IP-uri si emailuri abuzive celor care se ocupa cu prevenirea spamului la nivel international.