Marti, la posta, spaniolii votau

Tick And Cross Symbols In Front Show Choice Or Decision

In urma cu aproape doua saptamani mi-au venit cateva din comenzile facute de Black Friday (adevaratul Black Friday, nu circul tipic romanesc) si astfel m-am dus la posta sa le ridic.

Spre surprinderea mea, intro banala zi de marti, la posta din sat era coada, lucru ce nu prea e comun si pe care nu l-am experimentat pana acum.

Curand aveam sa aflu ca toti cei care se aflau in acel moment la posta, erau acolo cu scopul de a vota prin corespondenta la alegerile generale ce aveau loc in duminica urmatoare.

Uitandu-ma in jur si ascultand discutiile dintre acestia mi-am dat seama ca toti erau acolo sa voteze din comoditate si nu din necesitate si mai ales ca faceau asta mai degraba datorita faptului ca in duminica urmatoare aveau altceva mai bun de facut decat sa se duca la vot.

Dincolo de relaxarea cu care-si completau formularele am putut sa remarc si calmul cu care stateau la coada asteptand ca postarita sa le proceseze voturile, chiar daca sistemul informatic daduse rateuri de cateva ori.

Desigur, pentru Romania insusi conceptul de vot prin corespondenta pare utopic si orice tentativa de implementare a unui astfel de sistem e susceptibila de frauda, iar astfel pana si ideea de a implementa votul prin corespondenta pare de neconceput.

Ah! Inca ceva. M-a surprins tare mult faptul ca nimeni n-a intrebat si n-a fost intrebat „cu cine ai votat” si nimanui nu i s-a sugerat sa „voteze cu cine traba„, la fel cum nimeni n-a facut vreo gluma cretina privind apartenenta sau orientarea politica a vreunui candidat, vecin sau votant.

Tick And Cross Symbols In Front Shows Choice Or Decision
vot via GraphicStock