Cum să? Butoane de share fără Javascript sau tracking

LifetimeStock-198290-L

În urmă cu ceva vreme am renunțat la butoanele de share din articole datorită faptului că încărcau foarte multe resurse externe care încetineau paginile și care nu puteau să fie opimizate. De asemenea multe dintre script-urile încărcate făceau tracking și urmăreau vizitatorii site-ului pentru retargeting.

Așa că am căutat o soluție mai simplă care să nu presupună utilizarea Javascript și să nu facă tracking sub nicio formă.

Căutând soluții in acest sens am dat peste un site care generează butoane de share cu HTML 5 si CSS folosindu-se de SVG-uri publice.

Ca să integrati butoanele astea la voi pe site e musai să selectati dimensiunea, forma și butoanele pe care le vreti, să generați apoi codul și să copiați codul CSS (fereastra din dreapta) în fisierul de stil al temei sau în câmpul de CSS aditional. Codul seamănă cu ăsta de mai jos:

Apoi, pentru afișarea butoanelor pe site trebuie să copiați codul HTML generat (fereastra din stânga) și sa-l integrați in temă (fișierul single.php pentru a-l afișa doar la postări individuale) acolo unde vreți să apară.

Ca să se genereze automat titlul și link-ul către articol e musai să înlocuiți valorile introduse pe site-ul cu care ați generat codul cu:

<?php the_title(); ?>

… pentru a genera titlul și

<?php echo esc_url(get_permalink() ); ?>

… pentru a genera link-ul.

Ca în exemplul de mai jos:

Sper să vă fie de folos și vouă.

P.S. În felul ăsta o să scăpați și de responsabilitatea GDPR în ceea ce privește codul de share oferit de către terți.