GIF-urile vor transforma Facebook in hi5 si Tagged

In urma cu ceva vreme Facebook a decis sa permita postarea de GIF-uri, iar asta-i in opinia mea un lucru gresit din cateva motive:

  • Formatul GIF, la fel ca si cel Flash reprezinta niste relicve din punct de vedere tehnologic. E drept ca la vremea lor au reprezentat ceva nou si inovator, insa pe masura ce anii au trecut s-au descoperit si implementat alte formate, mult mai web-friendly decat GIF si Flash.
  • In imaginile GIF se poate insera cod PHP malitios care poate sa cauzeze infectarea utilizatorului ce vizualizeaza imaginea GIF
  • 9 din 10 imagini GIF prezente pe internet sunt mizerii la propriu. In urma cu 10 ani toti pustanii si pedofilii foloseau hi5 si-si trimiteau ‘buchete de flori’, ‘stelute’ sau ‘cadouri’ unii altora folosind niste imagini kitsch in format GIF. Cand hi5 a murit multi s-au mutat pe Tagged, unde la fel incercau sa agate babaciuni folosind GIF-uri kitsch. Acum la ani lumina distanta si cand tehnologia a evoluat enorm s-a trezit si Facebook sa permita utilizarea GIF-urilor, in ciuda problemelor de securitate si a calitatii indoielnice a imaginii.

Si uite asa de cateva zile pozele cu cafea si urari cretine au inceput sa fie inlocuite de GIF-uri kitsch cu buchete de trandafiri care sclipesc, cu urari de seara pe cruci sclipitoare postate de evlavioasele de serviciu si tentative amatoricesti de animatii irelevante.

Bravo Facebook! ai facut-o si pe asta in goana ta dupa utilizatori…