Voi despre ce o sa scrieti azi? Dar maine?

Apropo de ce scria Robintel aici, si eu la randul meu citesc mult, foarte mult pe bloguri si pe site-urile de stiri. Citesc zeci de articole zilnic si acolo unde consider ca autorul a pus punctul pe i si n-am nimic de adaugat sau comentat, copiez linkul catre articol si-l adaug la Recomandarile Zilei.

Astfel desi citesc frecvent o serie de bloguri si descopar zi de zi bloguri noi am remarcat ca predomina doua abordari ale subiectelor despre care se scrie pe blog:

  • Multi se rezuma la a comenta subiectele cotidiene, indiferent ca vorbim de politica interna sau externa, de conflicte sau de subiectele de mahala de la TV. Oamenii au o opinie si e bine ca si-o exprima. Povestea cu situatia Greciei de acum doua saptamani a fost probabil cel mai bun exemplu in acest sens. Si acest lucru ma face sa ma intreb de ce as mai scrie pe un subiect daca am citit deja doua-trei opinii pe subiectul respectiv si am ajuns la concluzia ca fiecare dintre cei trei autori a prezentat situatia cat se poate de corect. As mai avea ceva de adaugat? De ce sa n-o fac intr-un comentariu la postarile respective?
  • Altii prefera sa scrie despre domeniul lor de activitate (cum fac si eu pe Zona Tehnica si Securitate Informatica), despre orasul lor (cum se intampla pe Avrig.EU), despre o pasiune sau despre viata lor de zi cu zi. Si care deseori mai strecoara cate un advertorial sau cate un comentariu pe un subiect adiacent printre postarile cu care sunt obisnuiti.

Nu pot sa zic nici ca-i bine, dar nici ca-i rau. Sunt avantaje si dezavantaje in fiecare abordare, dar sunt tare curios daca voi scrieti dupa un plan predefinit. Eu spre exemplu nu stiu ce-o sa scriu azi si nici ce-o sa scriu maine. De multe ori imi pun intr-un draft ideile si revin asupra lor la doua-trei saptamani distanta.

Si de multe ori scriu pe marginea unei idei ce mi-a venit pe moment nu pe baza unui plan predefinit.

Voi va faceti un fel de plan?