Cineva trebuie să dea cu pumnul în masă

AdobeStock_300484245

Scrie unul la Stan pe blog despre dezintegrarea UE și despre cum Ungaria și Polonia sunt cumva de căcat că nu acceptă de bunăvoie și nesilite de nimeni să se supună unor capricii personale ale stângiștilor ce trag sforile la nivel de UE.

Mă rog, individul care scrie o face neasumat pentru că așa sunt ăștia cu trei perechi de coaie, scriu sub adăpostul anonimatului că să-și măsoare astfel curajul și asumarea.

Revenind la dezintegrarea UE.

Subiectul ăsta a mai fost dezbătut și în urmă cu câțiva ani când două persoane au decis că toată Europa trebuie să-și deschidă granițele pentru refugiații sirieni fără nicio excepție.

Nu s-a făcut o ședință în prealabil și nu s-au adus niciun fel de argumente în favoarea deciziei ci s-a încercat impunerea ei așa pe model dictatorial.

Când o serie de țări n-au transpirat s-a trecut la șantaj.

Europă cu două viteze, tăiere de finanțări Europene etc.

Căpiatul de Orban s-a pișat cu jet pe lătrăturile venite din partea UE și a tras pe graniță sârmă ghimpată ca să le explice idioților că apartenența la o uniune nu reprezintă supunerea totală și pierderea totală a suveranității.

Refugiații ăia sunt acum un subiect fumat care nu mai prea interesează și nu mai prea impresionează pe nimeni.

Mă rog, nici atunci nu reprezentau un subiect cheie dacă nu li se acorda extrem de multă atenție din partea vectorilor media care sug bani grei de la actorii care au interes să manipuleze și să polarizeze într-un fel sau altul societatea.

Grupul de la Vișegard a dat atunci cu pumnul în masă și a spus clar că nu acceptă refugiați de niciun fel și sub nicio formă, iar UE a lătrat a pagubă vreo câteva luni de zile și n-a avut de ales decât să-și vadă de drum din moment ce ăștia păreau de nemișcat.

Nu s-a rupt UE atunci pentru că ceea ce s-a întâmplat a fost un fel de corecție a echilibrului de putere la nivel de uniune.

În ultima decadă a anilor ’90 și prima decadă a anilor 2000 UE a funcționat ca un fel de dictatură monetară, iar graficele pe care le pune individul ăla în articol sunt dovada clară.

Notă: Cum România a ajuns mai târziu la petrecere, dictatura asta monetară încă e valabilă…

Totuși pentru țări precum Cehia, Polonia sau Ungaria dictatura aia monetară nu mai e eficientă, iar orice tentativă dinasta de șantaj cu tăierea fluxului de bani e inutilă.

Tactica asta de șantaj cu tăierea fluxului de bani s-a aplicat și în cazul UK și rezultatul s-a tradus printr-un refendum de secesiune a UK față de UE.

Astfel, orice tentativă dinasta de șantaj e practic inutilă în acest moment, iar tenativele anterioare au eșuat răsunător.

Revenind la Polonia și Ungaria, nu simpatizez cu liderii lor și nici cu modelele lor de guvernare, dar consider că e musai ca într-o uniune să existe și câțiva Gică-contra care să dea cu pumnul în masă atunci când în aer plutește dictatura.

Pentru ca uniunea să funcționeze e nevoie de un echilibru de putere nu de o dictatură de genul Ferma Animalelor a lui Orwell.

În altă ordine de idei, e destul de nașpa ce face extremismul conservator prin Polonia și Ungaria, dar să nu uităm faptul că lucrurile astea se întâmplă datorită faptului că la nivel de UE se încearcă împunerea unui extremism liberal ce încearcă cu orice preț să priveze majoritatea de drepturi și să acorde unor diverse minorități privilegii.